Bořivoj Navrátil: Rakovina! Maciuchovou zlomila kolegova nemoc: Bařinko,vrať se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Bořivoj Navrátil: Rakovina! Maciuchovou zlomila kolegova nemoc: Bařinko,vrať se!

Bořivoj navrátil nyní bojuje o život.
Bořivoj navrátil nyní bojuje o život. (ČTK)

Mysl herců a tvůrců současného »krále televizních seriálů« Ulice se upíná ke zdravotnímu stavu Bořivoje Navrátila (76)! U hereckého barda, který v Ulici představuje Vojtěcha Bařinku, totiž v plné síle propukla rakovina tlustého střeva! Navrátil je po velmi těžké operaci a podle nepříliš optimistických zpráv z jeho okolí teď podporu svých přátel potřebuje více než kdykoliv předtím.

„Bořku Navrátile, Bařinko, uzdrav se a vrať se!“ věnovala kamarádovi část svého děkovného proslovu po vítězství v anketě popularity televize Nova Anno 2009 herecká kolegyně z Ulice Hana Maciuchová.

„U Bořka propukla rakovina tlustého střeva. Bylo to velmi náhlé. Je po vážné operaci v pražské nemocnici Na Františku a čeká se, jak se to vyvine. Zatím rozhodně nemá vyhráno, vypadá to, že kvůli komplikacím bude muset ještě na další,“ prozradil deníku Aha! zdroj z Navrátilova okolí nutnost dalšího zákroku.

Navrátilovo onemocnění bylo šokem i pro štáb Ulice, protože ještě před necelými třemi týdny herec normálně natáčel. „V tuhle chvíli je další natáčení s panem Navrátilem zrušeno, kdy se bude pokračovat, záleží samozřejmě na jeho rekonvalescenci. Držíme mu palce a přejeme brzké uzdravení,“ dodává mluvčí Ulice Lucie Juráčková.

Navrátil, který jako tříleté dítě přišel o oba rodiče (maminka zemřela a otec se zastřelil), s herectvím začínal v Jihlavě. Je známý z řady seriálů a filmů i dabingu, z poslední doby právě z Ulice nebo filmů Maharal a O život. Na kontě má i seriály Sanitka či Návštěvníci.

O život bojoval už v roce 1989, kdy těžce onemocněl během natáčení v Himálaji. Trpěl horečkami, málem se udusil a po návratu do Prahy podstoupil tři operace během půlroční hospitalizace v nemocnici.

Hana Maciuchová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.