Mr. Bean bude hrát Hitlera! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Mr. Bean bude hrát Hitlera!

Zahraje si v připravované crazy komedii Adolf Hitler nemá rád disco! Mr. Bean alias populární britský herec Rowan Atkinson?
Zahraje si v připravované crazy komedii Adolf Hitler nemá rád disco! Mr. Bean alias populární britský herec Rowan Atkinson? (: archiv, ČTK)

PRAHA – Mr. Bean míří do českého filmu! Herec Rowan Atkinson (51), který se rolí tohoto ztřeštěného Angličana proslavil po celém světě, je jedním z horkých kandidátů na roli Adolfa Hitlera v připravované crazy komedii Marka Dobeše (35) Adolf Hitler nemá rád disco! Atkinson přitom už obdržel scénář filmu a Dobeš teď netrpělivě čeká na jeho vyjádření.

Marek Dobeš a Štěpán Kopřiva, kteří jsou podepsáni pod námětem a scénáři seriálů Místo nahoře a Místo v životě, chtějí do své nové černé komedie o Adolfu Hitlerovi obsadit Rowana Atkinsona alias Mr. Beana. „Je totiž málo lidí, kteří by dokázali zahrát Hitlera tak, jak my potřebujeme. Atkinson je jeden z nich,“ řekl deníku Aha! režisér připravovaného filmu Marek Dobeš. „Také máme v hledáčku amerického komika Bena Stillera, známého z filmu Fotr je lotr, z Čechů si v té roli dokážeme představit Jaroslava Duška,“ dodal Dobeš, který právě s Jaroslavem Duškem v roce 2003 natočil zombie komedii Choking Hazard.

Film Adolf Hitler nemá rád disco! pojednává o skupince českých vědců, kteří obávaného fašistického diktátora v blízké budoucnosti naklonují. Hitlerův klon však z jejich zajetí uprchne, a když je konfrontován s historickými fakty o svém předobrazu, rozhodne se světu dokázat, že není tak zlý, jak se o něm tvrdí. Začne proto za pomoci několika nově získaných přátel konat dobré skutky, čímž se roztočí kolotoč bláznivých situací.

Tvůrci v čele s producentem Petrem Jáklem doufají, že se v dohledné době podaří nashromáždit dostatek finančních prostředků na realizaci tohoto filmu, který rozhodně nebude patřit k nejlevnějším. „Proto musíme jít cestou zahraniční koprodukce,“ vysvětluje Marek Dobeš. „Sami bychom ho zaplatit nemohli. Proto je pro nás důležité dostat do hlavní role světovou hvězdu. Teď už jen záleží na tom, budeli se scénář vytipovaným hercům líbit,“ doufá režisér Dobeš.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.