Nominační večer Českého lva: Favoritka Plodková skončila v péči lékařů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nominační večer Českého lva: Favoritka Plodková skončila v péči lékařů!

Hlavní hrdinka filmu Protektor Jana Plodková. Museli ji převézt do nemocnice. Nikdo neví, co jí vlastně je.
Hlavní hrdinka filmu Protektor Jana Plodková. Museli ji převézt do nemocnice. Nikdo neví, co jí vlastně je. (Aha! – David Kundrát)

Český filmový průmysl má za sebou nominační večer Českého lva, výročního udílení cen filmové akademie, která vyslala v každé kategorii do souboje po třech nejlepších v daných oborech! Největší klání spolu na finálovém večeru 6. března svedou snímky Protektor a 3 sezony v pekle, které mají každý po jedenácti nominacích.

 

Za nimi s devíti šancemi je Hřebejkova Kawasakiho růže. Favoritka na vítězství za hlavní ženský herecký výkon z Protektora Jana Plodková (28) se však sobotního večera nezúčastnila. „Janu moc mrzí, že tu s námi nemůže být, ale leží v nemocnici,“ oznámil režisér Marek Najbrt, který už ale neprozradil, co Janě vlastně je. Poměrně hodně nominací si odnesli i slovenští herci, po dvou Martin Huba a jednu Ladislav Chudík. Jedna z mála cen, která byla ten večer předána, byla Cena Magnesia za nejlepší zahraniční film, kterým se stal Milionář z chatrče. Tradiční vegetariánský večírek po ceremoniálu, který moderoval Jan Budař, už příliš osobností ani vzrušení nepřinesl, většina se záhy rozprchla domů. Hlavní večer budou moderovat Bolek Polívka a Pavel Liška.

Ozdobou večera byl nicméně moderátor Jan Budař, který neváhal přítomným v sále ukázat svou hruď s několika chlupy.

Aňa Geislerová předávala cenu a opravdu se na to »vyparádila«.

Klára (uprostřed) a Martha (vpravo) Issovy.

Zuzana Stivínová s Janem Hřebejkem.

Nominace 2009:

Kliknutím zvětšete

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.