Cvičitelka Hanka Kynychová (41) - Její syn trpí dyslexií | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Cvičitelka Hanka Kynychová (41) - Její syn trpí dyslexií

Hanka Kynychová se svým manželem Jindřichem Obrdlíkem vychovává desetiletého Filipa (uprostřed) a dvouletá dvojčata Sofii a Alexandru.
Hanka Kynychová se svým manželem Jindřichem Obrdlíkem vychovává desetiletého Filipa (uprostřed) a dvouletá dvojčata Sofii a Alexandru. (Aha! – David Kundrát)

Cvičitelka Hanka Kynychová (41) si kvůli zdraví svých dětí už dost vytrpěla. Když čekala dvojčátka Sofii a Alexandru, tak se jim špatně vyvíjely plíce, a nyní si »užívá« se synem Filipem (10). Ten onemocněl chorobou zvanou celiakie a musí dodržovat přísnou bezlepkovou dietu. A aby toho nebylo málo, nově mu lékaři diagnostikovali i dyslexii a dysgrafii.

Syna Kynychové sužují takzvané dys poruchy, kdy dochází k problémům s propojováním mozkových hemisfér. Pacienti tak musí pravidelně aktivně zaměstnávat mozek takovými cvičeními, která donutí pravou i levou hemisféru spolupracovat. „Koupila jsem proto před časem Filipovi koloběžku. Tím, že se oběma rukama drží a střídá nohy v odrážení, obě hemisféry propojuje a v podstatě tak cvičí,“ prozradila Hanka.

Její syn se ale pere i s celiakií. Pacienti s touto dietou nemohou konzumovat potraviny s lepkem, tedy vše, co obsahuje běžnou mouku (mj. běžné pečivo, těstoviny, jíšky, omáčky, salámy, šunky, kečupy, majonézy a mnohé další).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.