Kurs lyžování s Topolánkem a Dalíkem: Mirku a Marku, s vámi nás baví svět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kurs lyžování s Topolánkem a Dalíkem: Mirku a Marku, s vámi nás baví svět!

„Marku, chytej!“ Hrdý tatínek pouští synka ze svahu.
„Marku, chytej!“ Hrdý tatínek pouští synka ze svahu.  (Aha! –David Kundrát, Alexandr Malachovský, Martin Pekárek, archiv TV Nova)

Zatímco se lidé ve městech o víkendu brodili sněhem, šéf ODS Mirek Topolánek (53) se rozhodl vyjet za zimní rekreací do známého lyžařského ráje české smetánky – Špindlerova Mlýna. Tam ho přistihli reportéři Aha!, jak si užívá bílých svahů a s kamarádem Markem Dalíkem (35) učí syna Nicolase (2) lyžovat. Kolemjdoucím tak připomněli tatínky, kterým manželky přenechaly o zimních prázdninách ratolesti v komedii Marie Poledňákové S tebou mě baví svět.

Místo Topolánkovy partnerky Lucie Talmanové (42), která zřejmě odpočívala v teple, totiž Nicolasovi »maminku« dělal milionář a lobbista Marek Dalík. Zatímco se od hlavy až k patě v lyžařské výstroji navlečený Nicolas pokoušel o svoje první krůčky na lyžích, Mirek a Marek si ho předávali a smáli se jeho nešikovnosti. A když chlapec upadl, než se rozbrečel, už u něj byl »strejda« Marek, který ho oprášil a uklidnil.

V odpoledních hodinách pak Topolánek předváděl svůj solidní lyžařský styl, tentokrát ale úplně sám. Asi si chtěl pročistit hlavu od probíhajícího rozvodového řízení s manželkou Pavlou Topolánkovou (54), se kterou se ne a ne dohodnout na majetkovém vyrovnání. „Pan Topolánek je ochoten přenechat své ženě veškerý movitý i nemovitý majetek. Nechápu proto, o co Pavle jde,“ mluvil před dvěma týdny ústy smutného Mirka jeho právník Milan Jebavý. Stejně osamocený pak v sobotu vysedával v baru a sledoval finále tenisového turnaje Australian Open. Ještěže má kamaráda Dalíka. Ten sice před pár měsíci vypověděl svoje služby ODS, s Mirkem se ale kamarádí jako nikdy předtím...

Při druhém pokusu už to ale Nicolas vzdává a ztrácí rovnováhu.

Rudnoucí škvrně zachrání až strejda Marek.

I když malý Nicolas sjezdovku svými pády doslova zametl, po lyžování hýří celá »rodinka« úsměvy.

Táta Mirek Nicolase pak vyzuje a otřepe od sněhu. Na dostaveníčko přišlai Dalíkova expřítelkyně Helena Benešová se svým dvouletým synem. Ten se hned utíkal s Dalíkem pozdravit. Jak jen ty to s těmi dětmi děláš, Marku?

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.