Svoboda, Vondráčková, Gott: To byli jestě mladí a neklidní! Tajné video! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Svoboda, Vondráčková, Gott: To byli jestě mladí a neklidní! Tajné video!

Karel Svoboda
Karel Svoboda (Aha! – Marek Pátek (1), Karel Kopáč (1), ara (2), reprofoto (7) )

Byl konec šedesátých let a trojice mladičkých vycházejících českých hvězd ve složení skladatel Karel Svoboda (†68) a zpěváci Helena Vondráčková (62) a Karel Gott (70) si užívala úspěchů na festivalu Zlatý kohout v brazilském Rio de Janeiru! Léto, prázdniny, slunce i pláž se podepsaly na jejich uvolněné náladě! Tři roky po Svobodově sebevraždě získalo Nedělní Aha! unikátní tajné video, na němž největší české hvězdy řádí mladé a neklidné! A bez šatů!

a záznamu pořízeném osmimilimetrovou kamerou je zachyceno trio českých umělců na legendárním brazilském hudebním festivalu Zlatý kohout, kde Vondráčková se Svobodou zazářila už v roce 1967! Právě z těchto dnů pochází vzácná nahrávka, kterou Aha! získalo právě ve dnech, kdy uplynuly tři roky od Svobodovy sebevraždy. „Jsme na ní s Karlem Svobodou na festivalu, jak děláme blbosti. Fotíme se, pózujeme, smějeme se. Je úžasné, jak jsme byli mladí, krásní a bezstarostní,“ vzpomíná Vondráčková.

Ta na první části záznamu bloumá se Svobodou na prosluněné pláži Copacabana, on jí kreslí cosi do písku, dovádějí ve vlnách a poté odcházejí na skleničku.

O rok později, v roce 1968, se oba do Ria vrátili – s Helenou jako členkou festivalové poroty, která udělila hlavní cenu jejímu kamarádovi Karlu Gottovi za píseň Lady Carneval! A tentokrát na záznamu u moře řádí celá trojice! Gott svlečený do půl těla před Helenou odhaluje svou atletickou postavu. „Počkejte, doufám, že jsem na tom videu oblečený. Kdybych byl v plavkách, mohlo by to urazit ješitnost některých čtenářů,“ vtipkoval Gott, když se o videu dozvěděl. Na záznamu je nakonec i on v plavkách a opravdu se nemá za co stydět.

Čas trhnul oponou a na světě už jsou jen Karel Gott s Helenou Vondráčkovou. Druhý Karel jim velmi chybí. Zůstaly jen vzpomínky...

Svoboda na Helenu cáká vodu.

Skladatel čistí zpěvačce vlasy od písku.

Svalovec Karel pózuje do půli těla!

Helena má vosí pas dodnes!

Helena a Karel se spolu stavili v restauraci na drink.

Když byl Gott tenkrát kluk...

...měl docela atletickou postavu.

Karel Gott

Helena Vondráčková

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.