Politické křtiny! Z Margaritky je husitka Eliška! V botičkách za 2500 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Politické křtiny! Z Margaritky je husitka Eliška! V botičkách za 2500 Kč!

Malé Margaritě nevadila zima ani svěcená voda a během půlhodinového obřadu neplakala.
Malé Margaritě nevadila zima ani svěcená voda a během půlhodinového obřadu neplakala. (Aha! – Petr Novotný, ČTK/Michal Doležal)

Tříměsíční dcerka manželů Jiřího (57) a Petry (36) Paroubkových má za sebou křest. Krátký, třicetiminutový obřad se uskutečnil včera v kostele svatého Mikuláše v Praze. Z malé Margaritky se po vzoru otce Jiřího stala husitka. Rodiče se rozhodli dát dceři druhé jméno Eliška. Kmotrou se jí stala maminčina dlouholetá řecká kamarádka Margarita de la Porta, po které má holčička první jméno.

Paroubek si za kmotra vybral svého asistenta a kontroverzního šéfa ČSSD v ústeckém kraji Petra Bendu. Mezi desítkami gratulantů byli např. předseda Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD), ministr zahraničí Jan Kohout, hokejista a zřejmě i budoucí poslanec Jiří Šlégr, advokát Stanislav Gross nebo manželka zesnulého architekta Jana Kaplického Eliška. Obřad sloužil bratislavský biskup Církve československé husitské Jan Hradil, který manžele před dvěma roky i oddával. „Za to mi i někteří spílali,“ postěžoval si Hradil po obřadu.

Malá Margarita byla stejně jako její maminka oblečena celá v bílém. A bylo vidět, že rodiče na ní rozhodně nešetří. Oblékli jí i značkové botičky od Diora, které se prodávají za 2500 Kč. Během křtu byla v naprosté tichosti a část spokojeně prospala. „Většinou tu děti křičí, byla mimořádně hodná,“ pochválil ji biskup Hradil.

Rodiče si přáli, aby jejich dcerka byla hlavně zdravá a šťastná. „Zdravá musí být a když nebude mít štěstí, tak jí zdraví k ničemu nebude,“ prorokoval její otec Jiří.

Kmotrou malé Margaritky se stala řecká kamarádka Petry Paroubkové Margarita (vpravo).

V kostele byla pěkná zima, Jiří Paroubek se chtěl zahřát zpěvem.

Dcera Paroubkových vyrůstá už odmalička v luxusu. Včera měla značkové botičky od Diora.

Biskup Hradil se právě chystá Margaritu pokřtít.

Biskup Hradil předává kmotru Petru Bendovi pamětní svíci.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.