Tajemství Lucie Bílé: Vážné postižení nohou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tajemství Lucie Bílé: Vážné postižení nohou!

Lucie Bílá
Lucie Bílá (Aha! – Marek Pátek)

Vídáme ji krásně nalíčenou, v záplavě havraních vlasů, s uhrančivým pohledem a dmoucím se dekoltem. Nohy Lucie Bílé (43) ale vždy halí dlouhá róba, ty zpěvačka ukazuje jen velmi nerada. Proč? K ideální délce jim totiž pár centimetrů chybí, navíc v Lucii přetrvává ostych z dětství. Narodila se totiž s vykloubeným kyčelním kloubem a první dva roky života strávila v nevzhledném postroji ze třmenů! Její maminka se za ni dokonce styděla!

Fakt, že první roky života strávila Lucie, vlastním jménem Hana Zaňáková, kvůli takzvané luxaci kyčlí v postroji, prozradila o řadu let později v době, kdy ji psychicky narušená žena přesvědčovala, že je adoptovaná. „Nějaká paní se rozhodla, že je moje matka. Poslala mi rodný list, který měl dokázat, že jsem adoptivní. Prý ať se moji rodiče mezi ni a mě nepletou. Nedovedete si představit, co to udělalo s mojí maminkou. Omlouvala se mi! Říkala: Haničko, prosím tě, promiň, já jsem tě první dva roky vůbec nefotila, protože jsi byla přikšírovaná na strojku a já jsem se styděla a nechtěla jsem tě takhle vidět. Vyfotila jsem si tě, až když tě z toho strojku sundali,“ práskla na sebe Lucie Bílá.

Vrozená luxace kyčlí, tedy vychýlení nebo vykloubení kyčelního kloubu, je častá vrozená vada s různou závažností. Její podcenění nebo zanedbání může způsobit poruchy páteře, stereotypu chůze a předčasný vznik artrózy. Léčení spočívá v napravení a znehybnění kloubu. V naší populaci se onemocnění vyskytuje asi u 5 % dětí, při současné porodnosti se tak ročně léčí na 5000 dětí. Častěji jsou postiženy dívky vlivem hormonu relaxinu, který způsobuje vyšší mobilitu kloubu.

Více o své dětské nemoci Lucie prozradila exkluzivně magazínu Top Star Extra, který příští čtvrtek odvysílá televize Prima.

21.1.2010, 05:00

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.