Bartošová a Pomeje: Bydlí spolu, ale... Výčitky, hádky, lži! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bartošová a Pomeje: Bydlí spolu, ale... Výčitky, hádky, lži!

Iveta otvírá dveře svého domku, Jiří vchází dovnitř. Uprostřed jedna z Ivetiných sousedek.
Iveta otvírá dveře svého domku, Jiří vchází dovnitř. Uprostřed jedna z Ivetiných sousedek. (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Pekárek)

Taková špína, jakou na sebe během rozluky Jiří Pomeje (45) a Iveta Bartošová (44) naházeli, se jen tak nevidí. A podle bývalého zpěvaččina psychiatra MUDr. Jana Cimického (61) bude těžké si všechny urážky odpustit a nikdy je znovu proti sobě nepoužít. „Není možné vrátit se do vztahu, pokud partnerovi nevěříte,“ ukazuje vztyčený prst vyhlášený lékař.

Krádeže, násilí, neláska – přesně to cítila Bartošová po rozchodu se svým mužem. Přesto jí to nezabránilo v tom, aby mu čtvrtého ledna sama ve tři hodiny ráno zavolala a poprosila ho, aby se k ní vrátil. A právě nevyřešené věci z minulosti mohou podle Cimického jejich manželství definitivně rozklížit!

„Nejspíš manžela potřebovala, když vyžadovala, aby se k ní vrátil. A jestli je možné, že mu stejné výčitky jako předtím znovu omlátí o hlavu? Vše je možné. Člověk by se však neměl vracet do vztahu, pokud nemá ve svého partnera důvěru. Takové soužití by nemělo šanci na budoucnost. Iveta by si měla říci: věřím, že se napravil. Měla by si uvědomit, co je pro ni prioritní a co méně. Pokud je pro ni důležité, aby s někým byla a nezůstala sama, musí ustoupit z věcí, které jí nejsou nejmilejší, ale stojí za to je ignorovat, aby vztah dál fungoval,“ říká doktor, který upozorňuje, že je samozřejmě otázka, kolikrát by mu odpustila, kdyby se dopouštěl znovu a znovu stejných prohřešků. „Některé ženy odpouštějí opakovaně. Doktor Plzák jim říká Máří Magdalény.

“Změnu názoru („Za žádnou cenu se k Jirkovi nevrátím.“) považuje za projev Ivetiny mozkové činnosti. „Jen hlupák setrvává na tom, co jednou řekl. Známkou inteligence přeci je, že pokud člověk zjistí nové skutečnosti, je schopen změnit svůj názor,“ dodává Jan Cimický. Smutnou pravdou je, že Iveta se od manžela dosud nedozvěděla nic nového kromě toho, že ji miluje a že se mu možná někdy podaří vyřešit všechny své dluhy…


Chlap je v domě potřeba. Jiří si poradil i s poškozenými vraty.


Syn Artur se vrací ze školy. Už má zase úplnou rodinu.

Za čím udělali tlustou čáru:

V posledních měsících se manželé pozuráželi až do třetího pokolení. Málokdo by se po tom všem dokázal usmířit. „Při prvním rozčílení by měl člověk vážit slova, která již nemůže vzít zpátky. Není dobré mluvit rychleji než uvažovat,“ varuje i psychiatr Cimický. Iveta s Jiřím však ukázali, že mají hroší kůži a že umějí udělat tlustou čáru za minulostí. Co všechno si odpustili?

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.