Osobní lékař Presleyho poprvé otevřeně promluvil - To já zabil Elvise! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Osobní lékař Presleyho poprvé otevřeně promluvil - To já zabil Elvise!

Elvis Presley
Elvis Presley (ČTK, ara)

Říkali mu »Muž, který zabil Elvise«. George Nichopoulos (82) byl osobním lékařem Elvise Presleyho a dodával mu tisíce prášků. Zpěvákovi sloužil až do jeho předčasné nevyjasněné smrti. Krále rokenrolu našli v jeho 42 letech mrtvého v koupelně. U příležitosti Elvisových nedožitých 75. narozenin vydal lékař šokující knihu.

..

Jste fanoušek Elvise? Tak raději nečtěte dál! Lékař v knize zbořil iluzi o jednom z nejzbožňovanějších zpěváků. Elvis měl na sklonku života zdraví jako osmdesátiletý stařec. „Nebyl zavražděn, nespáchal sebevraždu, nepředávkoval se. Zabily ho choroby, kterými trpěl. Bylo jich opravdu hodně. Měl tak špatný žaludek, že nevydržel odehrát koncert, aniž by v jeho průběhu nepospíchal na záchod. Trpěl glaukomem (oční choroba starců, byl téměř slepý). Vlasy mu zešedivěly dříve, než je běžné, bolely ho všechny svaly, bez tlumičů bolesti se nedokázal pohnout,“ vyjmenovává lékař.

Elvis se změnil k nepoznání za pouhých deset let. Právě deset let před jeho smrtí se s ním doktor seznámil. Už tehdy byl zpěvák závislý na lécích. Lékař vzpomíná, jak si Elvis během vystoupení v Las Vegas stěžoval na sucho v krku v důsledku suchého počasí. Pravou příčinou ale byla tajuplná směs s kokainem, kterou Elvis pil. Na bolavé tělo Elvis užíval tlumič bolesti dilaudid. To je jedna z nejrychleji působících drog vůbec, je pětkrát rychlejší a účinnější než heroin. V posledních letech bral zpěvák desítky tisíc léků. Co ho tedy nakonec zabilo?

Krevní testy provedené po jeho smrti odhalily čtrnáct drog. Oficiální příčinou smrti byla srdeční arytmie. Podle Nichopoulose Elvisovi klesl krevní tlak, následoval srdeční záchvat. Pomoc přišla pozdě...

Kliknutím zvětšete
Choroby, jimiž Elvis trpěl

Glaukom (nemoc očí), artritida, dna, migrény, zácpa, zvětšené srdce, tuk na játrech, nateklé tlusté střevo, vysoký krevní tlak, cukrovka, různé alergie, potíže s ledvinami, Cushingův syndrom (způsobuje depresi), nadýmání a astma.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.