Nový český film Kawasakiho růže: Hřebejkovi skomírají herci pod rukama | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nový český film Kawasakiho růže: Hřebejkovi skomírají herci pod rukama

Režisér Jan Hřebejk s hlavní hrdinkou filmu Kawasakiho růže Danielou Kolářovou.
Režisér Jan Hřebejk s hlavní hrdinkou filmu Kawasakiho růže Danielou Kolářovou. (Aha! – Marek Pátek, Karel Kučera)

Nejznámější český režisér Jan Hřebejk (42) najel na zcela jinou filmovou vlnu a dle ohlasů kritiků a diváků natočil svůj nejlepší film. Tentokrát nejde o komedii, nýbrž o drama.

Kawasakiho růže je zcela jistě adeptem na ocenění v anketě Český Lev. Za povšimnutí stojí herecké obsazení, škoda jen, že mu hlavní hrdinové chřadnou přímo pod rukama. Na středeční premiéru nedorazili hned dva herci – Ladislav Chudík (85) a Martin Huba (66). Ani jednomu z nich to nedovolil zdravotní stav.

„Pan Chudík na tom není zdravotně dobře,“ vysvětlili jeho neúčast lidé ze štábu.

A o zdravotních komplikacích věděl už před natáčením i Jan Hřebejk, přesto slovenského herce oslovil. „Léta jsem si s ním přál pracovat. Myslím, že ho to potěšilo, vzal tu roli. Nakonec ještě mohl ukázat jinou polohu svého herectví než jen v Dietlově seriálu. Jsem opravdu nesmírně šťastný za to setkání. Řekl jsem, že půjde o roli, kde bude jen sedět v křesle, roli bez námahy,“ vysvětloval šťastný režisér, který však vyzdvihl i spolupráci s Danielou Kolářovou. „Pro mě to byla velká radost pracovat právě s ní,“ řekl deníku Aha! režisér.

Daniela Kolářová samozřejmě na premiéře nechyběla a velmi skromně dodala, že nikdy není spokojená s výkonem, který předvedla na place. „Zrovna si říkám, jestli se to nedalo udělat ještě trošičku jinak. Ale zase vím, že jsem stará šťoura a jsem taková povaha, že se trápím pořád dál,“ reagovala těsně po premiéře Kolářová, jež dorazila bez doprovodu. „Oba jsme s manželem herci a těžko dokážeme najít společný čas. Většinou jsme všude sami,“ postěžovala si herečka.

Poklonu jí ale vysekla její slovenská kolegyně Emília Vašáryová, kterou popravdě mrzelo, že ji Jan Hřebejk neoslovil právě do tak dobrého filmu, jakým je Kawasakiho růže. „Samozřejmě mě to mrzí, a je to tak vždy, když nehraju v dobrém filmu. Zahrála bych si ráda i v americkém filmu. Musím ale říct, že je to obsazeno skvěle a ty ženské role jsou vynikající,“ prozradila našemu deníku Vašáryová.

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.