Jaroslav Moučka: Znásilnili mu neteř! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jaroslav Moučka: Znásilnili mu neteř!

Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka (ČTK – Marta Myšková)

Příbuzným herce Jaroslava Moučky (†86), který v sobotu zemřel ve vinohradské nemocnici, ještě nestačily zaschnout slzy, a už vychází na světlo další drsné tajemství z rodiny jeho bratra Milana (†87)! Ten kdysi coby šéf estébáků mučil v ruzyňském vězení obžalované v procesu s Miladou Horákovou (†48) a teď se vynořilo svědectví o tom, jak jeho tyranii odnesla dcera, kterou jako malou holčičku znásilnila parta bývalých vězňů!

Moučkův bratr Milan, komunistický vyšetřovatel, který zemřel také letos, měl dvě dcery. „Miroslavu, která je teď v Radě ČTK a dřív působila jako šéfka propagandy Svazu socialistické mládeže, a pak ještě jednu. Byla plachá, učila se hůř než Mirka. Tehdy se ve škole začalo vyprávět, že ji asi jako desetiletou přepadla parta bývalých muklů, kteří se chtěli pomstít za to, jak se k nim hlavní vyšetřovatel StB Moučka choval. Prý jich několik vyskákalo z auta a nechutně ji znásilnili,“ vzpomíná dívčin bývalý spolužák z vysoké školy.

„My se s rodinou manželova bratra nestýkali, nic o té holce nevím,“ řekla včera deníku Aha! hercova manželka Jiřina. Neteř Jaroslava Moučky nakonec údajně dopadla tragicky: ještě jí prý nebylo ani pětadvacet, když za podivných okolností zemřela. A dodnes se vypráví, že na její smrti měla lví podíl právě strašná zkušenost z dětství, ze které se nikdy nevzpamatovala. Tvrzení spolužáka Moučkové se nám nepodařilo ověřit, druhá dcera Milana Moučky Miroslava včera nebrala telefon.

Taková odporná pomsta ale nesedí na politické vězně, které měl v Ruzyni hercův bratr přímo na starosti. „Je možné, že za dobu své služby u tajné policie přišel do styku i s obyčejnými kriminálníky. Ti by si mohli na nevinné holčičce vybít zlost. Političtí vězni takové zrůdnosti nedělali,“ konstatují historici.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.