Kreslíř Kája Saudek: Opálený i v kómatu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kreslíř Kája Saudek: Opálený i v kómatu!

Kája Saudek
Kája Saudek (Aha! – Martin Hykl, ara)

Tři a půl roku leží kreslíř Kája Saudek (74) v kómatu v motolské nemocnici na oddělení chronické resuscitační a intenzivní péče, přesto vypadá lépe než turista, který se právě vrátil z dovolené v Karibiku! „Maminka mu natírá tělo samoopalovacím krémem,“ prozradila deníku Aha! jeho dcera Berenika Saudková (31).

„Vypadá výborně, nehádali byste mu ani padesát. Přesto se jeho zdravotní stav nezlepšil,“ pokračuje dcera krále komiksu. Saudek se do špitálu dostal poté, co mu o Velikonocích 2006 zaskočil kus masa. Od té doby svůj nemocniční pokoj neopustil. „Teď za ním už dlouho nemůžeme, na jeho oddělení je přísná karanténa. Přitom jsme tátu navštěvovali denně,“ smutní Berenika. Na svého otce pravidelně mluví. „Sestřička, která se o něj stará, doufá, že opravdu vnímá to, co mu povídáme. Tátu často masíruju a byl pro mě šok, když jsem viděla, že má tělo plné jizev po různých úrazech. Dál o něm mluvit nebudu, nebyl by rád, že se o něm bavíme v souvislosti s jeho nemocí,“ dodala na závěr Saudková, která už ví, že ani čtvrté Vánoce za sebou, ty letošní, s tatínkem neoslaví.

Saudkova manželka Johanka a dcera Berenika (vpravo) v pondělí křtily jeho knihu komiksů Muriel a oranžová smrt.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.