Režisér Polanski obviněný ze zneužití dívky: Ten chlívák jich měl víc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Režisér Polanski obviněný ze zneužití dívky: Ten chlívák jich měl víc!

Roman Polanski
Roman Polanski (ČTK/AP)

Německému deníku Berliner Zeitung se přihlásila další žena, kterou měl zneužít režisér polského původu Roman Polanski (76)! Němka Suzanne Libik (53) přiznává, že měla v šestnácti letech s tehdy 39letým režisérem poměr!

Přihlásila se další oběť: »Zneužil mě! Byla jsem tehdy tak nezkušená!«

Vzhledem k tehdejšímu věku dívky se však nejedná o trestný čin. Přesto Libik trvá na tom, že ji Polanski zneužil podobně jako svou předešlou oběť, Samanthu Geimer (45) – s tou měl styk v jejích třinácti letech.

Poprvé se Libik a Polanski potkali v roce 1972 ve francouzském letovisku St. Tropez. „Hned jsem poznala, že se mu líbím. Já jsem ho obdivovala jako umělce. Fyzicky mě vlastně nepřitahoval,“ říká Suzanne.

Po několika měsících se potkali znovu – tentokrát na večírku v Londýně. Po několika panácích tvrdého alkoholu spolu skončili v posteli. „Sex ale nebyl nic zázračného. A na co mě sbalil? Zkrátka na to, že je Roman Polanski,“ dodává žena.

Další shledání se konalo v lyžařském středisku. Suzanne tam však čekal šok – Polanski jí ztropil žárlivou scénu, když viděl, jak se baví v partě mladých lidí. Od přátel ji odvedl a šli rovnou do pokoje. „Šlo se rovnou na věc. Žádné polibky, žádné něžnosti, jen sex. Bez jakéhokoli citu. Byla jsem tehdy nezkušená, ležela jsem tam jako prkno. Zneužil mého obdivu. Byla jsem pro něj jen milenkou, ničím víc,“ popisuje Suzanne.

Polanskému hrozí, že stráví konec života za mřížemi – byl obviněn za sex s nezletilou dívkou v roce 1977. Po složení kauce 76,5 milionu Kč si vazební pobyt odpykává na chatě.

Vězení? Rekreace!

Polanski si trest odpyká v třípatrové luxusní chatě ve švýcarském Gstaadu. Chata má vlastní zahradu a režisér na ní může pořádat večírky. Nebude mít žádný policejní dozor. Alarm upevněný na jeho ruce se spustí, kdykoliv opustí nemovitost. Bude moci telefonovat, posílat emaily a pracovat na fi lmech. Telefony nebudou odposlouchávány.

Suzanne Libik v roce 1972

Suzanne Libik dnes

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.