Zpěvačka Bartošová: U soudu prohrála! Dohled nad Arturem trvá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpěvačka Bartošová: U soudu prohrála! Dohled nad Arturem trvá!

Iveta Bartošová dnes prohrála soudní stání, při kterém požadovala, aby soud zrušil ochranný dozor sociální péče nad výchovou jejího syna Artura.
Iveta Bartošová dnes prohrála soudní stání, při kterém požadovala, aby soud zrušil ochranný dozor sociální péče nad výchovou jejího syna Artura. (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek)

I když se Iveta Bartošová (43) ještě nedávno vysmívala otci společného syna Artura (13) Ladislavu Štaidlovi (64), že na rozdíl od něj má úplnou rodinu, a tak je pro chlapcovu výchovu mnohem vhodnější, už to neplatí! Dnes to potvrdil i soud, který dohled nad výchovou Artura podle očekávání nezrušil!

I když se Iveta Bartošová (43) ještě nedávno vysmívala otci společného syna Artura (13) Ladislavu Štaidlovi (64), že na rozdíl od něj má úplnou rodinu, a tak je pro chlapcovu výchovu mnohem vhodnější, už to neplatí! Poté, co před pár dny vykopla na ulici manžela Jiřího Pomejeho (44), u dnešního soudu o Artura přišlo fiasko. Iveta totiž žádala, aby soud zrušil dříve ustanovený dohled sociální péče nad její výchovou. V pátek ale nebyla schopna kontrole ze sociálky při jejích opakovaných návštěvách ani otevřít, Artur navíc opět nebyl ve škole. Proto byly její šance u soudu mizivé a samozřejmě prohrála.

Iveta se v dnešním přelíčení dožadovala zrušení soudního dohledu nad její výchovou syna. Podle předchozí dohody u soudu je totiž Artur v péči své matky a jeho otec, hudebník Ladislav Štaidl, má syna vídat jednou za 14 dní o víkendu a o letních prázdninách s ním může strávit tři týdny. Chtěl mít však jistotu, že o jeho potomka bude dobře postaráno, a tak trval na ochranném dohledu. A zatímco dřív labilní zpěvačce hrálo do karet, že jí stojí po boku životní opora Pomeje, dnes měla soudu prokázat, že i bez něj zvládne péči o nezletilého Artura.

Tomu však soud neuvěřil a ochranný dohled tak trvá. Důvodem je podle vyjádření soudu to, že nejsou žádné důkazy, že je Iveta vyléčená alkoholička. A kdo ví, zda tedy časem Ladislav Štaidl znovu nepožádá, aby soud raději svěřil Artura do jeho péče. Současná kritická rodinná situace Ivety by mu ostatně nahrávala.

Jak současný ochranný dohled probíhá? Jak kde a jak u koho. U většiny problémových, ale neprominentních rodičů sociálka přijde na kontrolu bez ohlášení. Jak se však píše v připravované knize Ivetiny bývalé spolupracovnice Goldy Dvořákové, uhříněvský orgán sociální péče Bartošovou vždy uctivě a s předstihem informoval, kdy kontrola proběhne.

„Soudní dohled znamená, že pracovníci odboru sociální péče podávají v určeném intervalu soudu zprávu o chodu rodiny, ve které vyrůstá dítě. Většinou je dohled určen na základě znaleckého posudku, navrhnout ho může i orgán péče o dítě. Počet návštěv v takové rodině je pak čistě individuální a šetření lze provádět jak při dopředu ohlášených i neohlášených návštěvách. Přestože sociální pracovníci potřebují zjistit, jaké jsou v rodině podmínky pro výchovu dítěte, nemohou nijak narušovat její chod, a proto často jde o návštěvy ohlášené. Je to běžný postup a netýká se jen Ivety Bartošové,“ řekla deníku Aha! Zdeňka Žaludová z uhříněvské radnice, která má dohled nad výchovou Artura na starosti. Ta se už v pátek snažila několikrát Ivetu kontaktovat u ní doma, nikdy se ale nedozvonila.

Jak tvrdí Štaidlův právník Lžičař, úřad Žaludové je jednostranný, plně neplní funkci dozoru, a dokonce se jeho pracovnice pohoršovaly, když byl před časem nad výchovou Artura dohled vyhlášen.


Iveta Bartošová a Jiří Pomeje


Artur


Dohled ze sociálky zvonil, a Iveta s Arturem nikde...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.