Pohřeb Miloslava Švandrlíka (†77) - Kefalíne, tihle se na tebe vykašlali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Miloslava Švandrlíka (†77) - Kefalíne, tihle se na tebe vykašlali!

Miloslav Švandrlík napsal Černé barony jako svou autobiografii, Kefalínem byl on sám.
Miloslav Švandrlík napsal Černé barony jako svou autobiografii, Kefalínem byl on sám.  (Aha! – Martin Přibyl, ara)

Pohřeb autora slavných Černých baronů Miloslava Švandrlíka (†77) byl všechno, jen ne důstojný! Nejenže jeho průběh rušilo několik nevychovanců hlasitým vyzváněním mobilních telefonů, navíc se na »Kefalína« vykašlali jeho příznivci i slavné osobnosti!

„Je opravdu smutné, že takového úžasného člověka a spisovatele přišlo na jeho poslední cestu vyprovodit tak málo lidí,“ kroutil nechápavě hlavou Zdeněk Troška, režisér nedávno dokončeného filmu Doktor od jezera hrochů právě podle Švandrlíkova románu. A měl pravdu: jen čtyřicet příznivců a pozůstalých na pohřbu význačného autora humoristických knížek je opravdu ostuda. Neúčast režiséra seriálu Draculův švagr Karla Smyczka omlouvá pobyt v nemocnici kvůli ozařování po rakovině mízních uzlin a Miroslava Donutila alias poručíka Troníka z Černých baronů mimopražské divadelní představení. Nebylo možné tu ale zahlédnout ani další herce, které filmy a seriály podle Švandrlíka zviditelnily. Ani představitel vojína Kefalína, herec Ondřej Vetchý, si nenašel čas, a nemohl tak předvést své apartní pohřební šortky, ve kterých se na pohřbech občas ukazuje. A například Bronislav Poloczek (kapitán Ořech) a Pavel Landovský (major Haluška alias Terazky) o konání pohřbu nevěděli.

„Hrozně mě štve, že mi to nikdo neřekl, určitě bych dorazil. A k Švandrlíkově smrti vám řeknu jedno: české zdravotnictví je tak v haj***, že ho ti syčáci v nemocnici určitě zabili,“ čertí se Landovský. Tělo Miloslava Švandrlíka bylo včera po obřadu ve strašnickém krematoriu převezeno na hřbitov v Kutné Hoře, kde spisovatele uložili vedle ostatků jeho milované ženy Evy, která zemřela již před osmnácti lety.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.