Slováci se bouří: Je to podraz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Slováci se bouří: Je to podraz!

 (Aha! – Martin Hykl, TV Nova)

Nad férovostí soutěže Česko Slovenská SuperStar se vznášejí pochyby! Alespoň tedy podle Slováků! Proč? Kvůli manévrům, které produkce soutěže předvedla jen dva dny před prvním finálovým kolem!

Minulý pátek se totiž produkce rozhodla z ničeho nic změnit pravidla a místo jednoho Čecha a jednoho Slováka rozhodla, že vypadnou dva zpěváci s nejnižším počtem hlasů. A Slováci, kteří díky nečekanému zvratu přišli o dva zpěváky najednou, to berou jako podraz!

Pokud někdo někdy jásal, že je dobrý nápad hledat SuperStar pro dva národy najednou, nyní si sype popel na hlavu. Alespoň ta slovenská část! Ta se totiž bouří proti pravidlům, která se mění v průběhu soutěže – nadržují tak prý českým zpěvákům, kteří mají o celých pět milionů větší základnu hlasujících. Své si o tom myslí vypadnuvší Thomas Puskailer (28) s Nikoletou Balogovou (17).

„Myslím, že je to zvláštní, když hlasuje deset milionů Čechů a jen pět a půl milionu Slováků,“ komentuje situaci Thomas. Že se plete, dokazují i statistiky o hlasování. Podle informací ze zákulisí například slovenskou zpěvačku Dominiku Starou (16) drží v soutěži hlasy z Česka. Dostává jich dvě třetiny, zbylou třetinu pak od Slováků.

Slovenští fanoušci už však mají i své konspirační teorie, proč se pravidla změnila na poslední chvíli. „Protože zjistili, že Slováci nemají o tu jejich frašku zájem a neposílají SMS. Tak proč v soutěži držet Slováky, když nemají peníze. Ať to rovnou změní na Česká SuperStar,“ rozčiluje se na internetové diskusi muž pod přezdívkou Karambol.

Tisková manažerka televize Markíza Miroslava Labašová produkci ale hájí. Podle ní byla změna v pravidlech v jejich kompetenci. „V pravidlech soutěže je, že máme jako vyhlašovatel soutěže právo měnit či doplňovat pravidla, rozhodnout o počtu postupujících a o způsobu, jakým se bude hlasovat, a to po dohodě a s výslovným souhlasem zahraničního majitele práv k formátu SuperStar. Po konzultaci s nimi jsme se před prvním finálovým kolem rozhodli změnit pravidla hlasování tak, že finalisti budou vypadávat jen na základě počtu SMS. Ne podle státní příslušnosti,“ vysvětlila Labašová slovenskému deníku Nový Čas.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete
Co by se podle Slováků mohlo ještě změnit:
  • ve 3. kole by mohla vypadávat jen děvčata
  • ve 4. by se mohl nečekaně do hry vrátit Puskailer, protože by se Hejmovi stýskalo po jeho úsměvu
  • v 5. kole by se zpívalo v pražské O2 areně, protože je možné, že v soutěži už žádný Slovák nebude
  • v 6. kole by vyhodili Martina Chodúra, jeho výkon totiž až příliš zastiňuje ostatní soutěžící
  • v posledním rozhodujícím kole by mohl zvítězit soutěžící, který dostane nejméně hlasů.

Zdroj: Internetové diskuse

Co budou zítra zpívat?
  1. Ben Cristovao: Fly me to the moon (Frank Sinatra)
  2. Denis Lacho: Singing in the rain (Gene Kelly)
  3. Dominika Stará: Vyznanie (Marika Gombitová)
  4. Jan Bendig: Stand by me (Ben E. King)
  5. Leona Šenková: Modlitba pro Martu (M. Kubišová)
  6. Markéta Konvičková: Where do I begin (Shirley Bassey)
  7. Martin Chodúr: Feeling good (Michael Bublé)
  8. Miro Šmajda: Voda čo ma drží nad vodou (Elán)
  9. Monika Bagárová: You’ve got a friend (Carole King)
  10. Paulína Ištvancová: Valerie (Amy Winehouse)
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.