Brigitte Bardot slaví 75 a vzpomíná - Desítky milenců, nechtěné dítě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Brigitte Bardot slaví 75 a vzpomíná - Desítky milenců, nechtěné dítě!

1950
1950 (ČTK, EPA, ara)

05:00 – „Bože, dej, ať to trvá věčně,“ prohlásila kdysi na večírku Brigitte Bardot (74). Tehdy se hvězda první velikosti pokřižovala, zatímco ostatní si ťukali na čelo. I velmi ledabylý čtenář novin věděl, že vzhledem k hektickému životnímu stylu jsou šance dožít se požehnanějšího věku nulové. Bůh má ale Brigitte zřejmě rád.

„Bože, dej, ať to trvá věčně,“ prohlásila kdysi na večírku Brigitte Bardot (74). Tehdy se hvězda první velikosti pokřižovala, zatímco ostatní si ťukali na čelo. I velmi ledabylý čtenář novin věděl, že vzhledem k hektickému životnímu stylu jsou šance dožít se požehnanějšího věku nulové. Bůh má ale Brigitte zřejmě rád.

V pondělí herečka oslaví 75. narozeniny. Dnes horlivá ochránkyně zvířat byla v 60. a 70. letech skandalistkou. Zatímco ona brala za kliku nočních podniků, její milenci se o ni venku bili. „Chci mít jednoho vždy po ruce, než ti ostatní odejdou. Ten, kdo mě miluje, nikdy nemá jistotu,“ komentovala to Brigitte...

O své ošklivosti v dětství

Sexbomba se přitom zrodila z ošklivého káčátka. Rozmazlená holčička z dobré rodiny totiž půvabem neoplývala. Nosila brýle se zahnutými drátky kolem uší. Její pověstně vyšpulená pusa byla zase následkem rovnátek. „Byla jsem ošklivé dítě. Říkala jsem si, že když už jsem ošklivá, musím být alespoň bystrá a zábavná, aby se to nějak vykompenzovalo,“ vzpomínala později Brigitte.

Kliknutím zvětšeteJak chtěla spáchat sebevraždu

Od dětství měla sebevražedné sklony. Poprvé se chtěla zabít otravou plynem v 18 letech. Rodiče jí totiž zakázali sňatek s budoucím scenáristou Rogerem Vadimem (dnes 81), který byl o šest let starší. V prosinci 1952, tři týdny po pokusu o sebevraždu, se vzali. Roger z ní chtěl udělat filmovou hvězdu. „Je to sex na nohou,“ přesvědčoval filmové producenty.

O početných milencích

Jednu z prvních rolí Brigitte dostala v britské komedii Doktor u moře. Přestože uměla říct anglicky maximálně »Dobrý večer« a »Dala bych si whisky«. Angličtinu si vylepšovala dlouhými flámy. Za noc stačila vystřídat několik mužů. „Britové neumějí milovat,“ postěžovala si poté. Vadimovi její nevěra nevadila. „Chtěl jsem ženu s duší, s chutí do života, se smyslem pro dobrodružství a sexuální výstřelky,“ prohlašoval. Po rozvodu s Vadimem v roce 1956 následovaly stovky milostných aférek, několik pokusů o sebevraždu a čtyři manželství. Brigitte si za milence vybírala svalnaté muže, většinou mladší, chudší a méně slavné, než byla ona sama.

O tom, jaká byla matka

V roce 1960 porodila syna Nicholase. Otcem byl druhý manžel, herec Jacques Charrier (dnes 72). Mateřské city jí ale byly cizí. „Nebyla jsem stvořena, abych byla matkou. Nevím proč, zvířata a děti zbožňuji. Je to strašné přiznání, ale nejsem schopná pečovat o syna. Je mi líto, že mám to dítě. Jaký bude jeho život? Lidé, kteří si pořizují děti, jsou šílení,“ řekla.

Kliknutím zvětšeteO podivínském stáří

Natáčet přestala krátce před 40. narozeninami roku 1973. Na rozloučenou nafotila akty pro časopis Playboy. Přestala o sebe pečovat, plastické chirurgy poslala do háje. Stala se z ní podivínka, militantní ochránkyně práv zvířat. Čelila několika žalobám. Za výrok »Dnes opět jako v posledních 25 letech se půda Francie plní krví tisíců barbarsky obětovaných ovcí« byla obviněna z rasismu.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete
Nejslavnější filmy:
  • ...a Bůh stvořil ženu (1956)
  • Pařížanka (1957)
  • Klenotníci měsíčního svitu (1958)
  • Babeta jde do války (1959)
  • Soukromý život (1961)
  • Pohrdání (1963)
  • Viva Maria! (1965)
  • Novicky (1970)
  • Petrolejářky (1971)
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.