Hrozný rok Johna Travolty: Nejdříve mu zemřel syn a teď...Soud kvůli vydírání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hrozný rok Johna Travolty: Nejdříve mu zemřel syn a teď...Soud kvůli vydírání!

Jett měsíc před smrtí se sestrou a rodiči.
Jett měsíc před smrtí se sestrou a rodiči. (ČTK)

05:00 – Hrozný rok pro herce Johna Travoltu (55, film Pomáda) pokračuje. Letos 2. ledna mu během dovolené na Bahamách zemřel syn Jett (†16). Nyní se Travolta musel na místo celé hrůzy vrátit – a vypovídá u soudu!

Hrozný rok pro herce Johna Travoltu (55, film Pomáda) pokračuje. Letos 2. ledna mu během dovolené na Bahamách zemřel syn Jett (†16). Nyní se Travolta musel na místo celé hrůzy vrátit – a vypovídá u soudu! Lékař, který u Jetta zasahoval, a bývalá bahamská senátorka, se totiž rozhodli Travoltu vydírat. Chtěli, aby jim zaplatil v přepočtu 306 milionů Kč – jinak zveřejní dokument, v němž se Travolta zříká zdravotní péče o syna. A to by herci zatraceně zkazilo pověst!

Lékař Tarino Lightbourne tvrdí, že Travolta nechtěl syna odvézt do nemocnice a trval na cestě na letiště, aby mohl letět do USA. Lékař povolal jako svědka policistu Andrewa Wellse a dal Travoltovi podepsat formulář, že se zříká pomoci pro umírajícího syna. A Travolta podepsal. „Za 27 let služby jsem se s něčím takovým nesetkal,“ vypověděl v úterý Wells.

Sanitka přesto z nejasných důvodů místo na letiště dojela do nemocnice, kde byl Jett prohlášen za mrtvého. Lékař Lightbourne se spojil s právničkou a bývalou senátorkou Pleasant Bridgewater. Začali Travoltu vydírat. Sázeli na to, že herec raději zaplatí, než aby podepsaným dokumentem podpořil pomluvy. Říkalo se totiž, že Travolta – oddaný člen sekty scientologů – nechtěl kvůli své víře poskytnout synovi včasnou pomoc, a tak vlastně nepřímo zavinil jeho smrt.

Travolta však vydírání ohlásil a policie pořídila nahrávky jeho hovorů s vyděrači. V úterý stanuli před soudem. Mezi čtrnácti svědky bude i Travolta, který se na Bahamy vrátil poprvé od smrti syna. S herečkou Kelly Preston (46), kterou si vzal v roce 1991, má ještě dceru Ellu (9).

CO SE TEHDY STALO?

Jett trpěl Kawasakiho nemocí, která se projevuje ucpáváním cév a problémy s průtokem krve do srdce. Navíc byl autista. Během dovolené zkolaboval v koupelně a spekuluje se, že byl v bezvědomí příliš dlouho – Travolta uvedl, že mu dával 20 minut umělé dýchání. Také se říká, že Jett zemřel kvůli víře rodičů. Oba jsou přívrženci scientologické církve, která neuznává duševní nemoci (tedy ani autismus), a zakazuje dávat příslušné léky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.