Jiří Lábus: Moje Marge neumírá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jiří Lábus: Moje Marge neumírá!

Jiří Lábus
Jiří Lábus (Martin Přibyl, Marek Pátek, ara)

5:00 – Dobrá zpráva pro milovníky animovaného seriálu Simpsonovi!! I po »přestupu« z veřejnoprávní České televize na komerční Primu zůstane oblíbené Marge, ženě s půlmetrovým modrým účesem, stejný hlas. „Nedokážu si představit, že bych Marge nedaboval. Diváci se z mé strany nemusejí bát,“ řekl Aha! dabér hlavní ženské role Jiří Lábus (59). Podle některých informací si ale hlavu postavil Martin Dejdar (44), jenž mluví rošťáka Barta.

Poté, co deník Aha! exkluzivně přinesl informaci, že další řady kultovního seriálu o žlutých čtyřprsťácích z městečka Springfield poputují po 17 letech z ČT na Primu, vyšlo najevo, že ne všichni dabéři, na které je národ zvyklý, budou chtít přestoupit. Lábus ale nechce fandy seriálu, který běží v Americe už 21 let, zklamat. „Nikdo z Primy se mi ještě neozval, ale myslím, že se určitě dohodneme. Diváci si to zaslouží, jsou na naše hlasy zvyklí,“ dodal. Zhruba do června 2010 budou diváci springfieldské hrdiny moci vidět na obrazovkách ČT, jež odvysílá kompletní 20. řadu. Už po Novém roce ale Prima chystá nasadit 21. ročník seriálu. Jestli i s Dejdarem, je otázkou. „V jeho případě probíhají intenzivní jednání. Hlavním problémem jsou finanční požadavky. Snad se nakonec umoudří, a kdyby ne, budeme muset najít náhradní řešení,“ konstatuje zdroj z Primy.

A to by byla škoda, protože i představitelka učenlivé Lízy Simpsonové Helena Štáchová po zkušenostech z jiných zemí tvrdí, že český dabing s původními dabéry je po originále bezkonkurenčně nejlepší.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.