Kabáti: Po čertech velkej velkej randál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kabáti: Po čertech velkej velkej randál!

Kabáty přišly podpořit různé věkové skupiny.
Kabáty přišly podpořit různé věkové skupiny. (Aha! – Alexandr Malachovský)

5:00 – Skupina Kabát dokázala to, o čem si některé skupiny můžou nechat jen zdát. Na jejich sobotní »Po čertech velkej koncert« v Praze dorazilo přes 60 000 fanoušků. „Je to úspěch, se kterým jsme tak trošku už ke konci počítali. O lístky byl obrovský zájem. I ze Slovenska,“ svěřil se Aha! lídr skupiny Pepa Vojtek.

Už od ranních hodin se v sobotu na pražském Vypichu hromadili lidi, kteří neměli lístky z předprodejů a kupovali je na místě. „Byl to úžasný pohled. Několik hodin se před prodejním stánkem rojilo pár set lidí ,a přestože se lístky prodávaly, fronta se nezmenšovala,“ popisoval svýma očima Vojtek.

Přestože byl stánek otevřený již v poledne, fronta před ním neustoupila ani po osmi hodinách prodeje. „Zatím nevíme, kolik se prodalo lístků. Přesná čísla se dozvíme až později. Může to být šedesát tisíc sto, ale taky šedesát pět tisíc,“ řekl Aha! pořadatel akce Radek Havlíček ze společnosti Pink Panther. „To ale není důležitý. Hlavně se naše několikaměsíční práce zdařila. Nikomu se nic nestalo a zařadili jsme se mezi velikány Rolling Stones a Pink Floyd,“ pokračuje Havlíček.

Toho mrzí jen noční klid, který začínal ve 22 hodin. „Je to komunistický přežitek, kdy pracující lid musel večer spát, aby ráno mohl do práce. Za první republiky byl noční klid až od 23. hodiny. Kdyby se to změnilo, ulehčilo by to koncertování,“ myslí si Havlíček, který také apeluje na představitele Prahy. Chybí tu prý plocha, kde by se dalo koncertovat, aniž by se rušil klid lidí, kteří bydlí v blízkosti koncertu.

Od včerejška na Vypichu probíhá úklid, do středy by mělo být vše odklizené.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.