Megakoncert Kabátů v Praze: 60 000 fanoušků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Megakoncert Kabátů v Praze: 60 000 fanoušků!

Letecký snímek pořízený několik desítek minut před začátkem včerejšího koncertu. Do 20. hodiny se plocha kompletně zaplnila. I v chladném počasí dorazilo odhadem 60 tisíc lidí.
Letecký snímek pořízený několik desítek minut před začátkem včerejšího koncertu. Do 20. hodiny se plocha kompletně zaplnila. I v chladném počasí dorazilo odhadem 60 tisíc lidí. (Aerodata.cz)

5:00 – Hlavní město Praha se včera večer pořádně otřásalo v základech. Důvod? Nejslavnější česká rocková kapela Kabát oslavila megakoncertem na Vypichu, kde celý den kolabovala doprava, 20. výročí společného hraní ve stejné sestavě. Hity jako Žízeň, Colorado nebo Láďa si tam přišlo poslechnout minimálně 60 tisíc lidí!

Od samotného rána se na Vypich začaly scházet tisíce lidí. „My už tady čekáme od 11 hodin,“ řekla nám odpoledne u vstupu do areálu partička fanoušků, která už byla v podroušeném stavu. Není divu, od pravého poledne, kdy skončila zvuková zkouška, až do noci teklo pivo proudem! Zásob bylo dost, připraveno bylo 900 hektolitrů piva (180 000 půllitrů). „Očekáváme, že se vytočí víc piv než na posledním koncertu Rolling Stones (v roce 2003),“ citoval server iDnes Vladimíra Kleisnera, zástupce pivovaru.

Už kolem 17. hodiny na Kabáty, prozatím promítané na plátně, čekalo 25 tisíc fanoušků. Každý z nich při cestě do areálu na Vypichu prošel kolem aut městské a státní policie a také vozidel záchranné služby. „Přijde mi, že si tady z toho dělají spíše prezentaci své práce,“ prohlásil fanoušek Milan, když viděl městského policistu, jak ukazuje cizokrajného hada. „Tady jsme ho nechytili, ale ukazujeme, co se dá v Praze najít,“ řekl strážník, který evidentně neměl s rockovými fanoušky žádné starosti.

Do areálu totiž chodili ukázněně a až do začátku koncertu nedělali výraznější výtržnosti. Kabáti se objevili na pódiu krátce po 20. hodině a po domluvě s úřady mohli »řádit« déle než do předem nasmlouvané 22. hodiny. Byl to mazec, ale stál za to...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.