Tajemství Lucie Bílé - Milence si vodila k Vondráčkové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tajemství Lucie Bílé - Milence si vodila k Vondráčkové!

 (ara, Alan Pajer)

PRAHA – Tajemství zpěvačky Lucie Bílé (43) je prozrazeno. Deník Aha! objevil místečko lásky, kde spolu žili Lucie Bílá a někdejší dětská filmová hvězda Tomáš Holý (†22). Šlo o byt Heleny Vondráčkové (62)!

Tajemství zpěvačky Lucie Bílé (43) je prozrazeno. Deník Aha! objevil místečko lásky, kde spolu žili Lucie Bílá a někdejší dětská fi lmová hvězda Tomáš Holý (†22). Šlo o byt Heleny Vondráčkové (62)!

Na druhou polovinu osmdesátých let dnes slavná zpěvačka nevzpomíná ráda. Bílá dodnes zakazuje reedice svých prvních desek a jejich vydávání na CD, dlouho se nehlásila ani ke svým kapelníkům z té doby – Petru Hannigovi či Jiřímu Vondráčkovi. Jako by to období nikdy neexistovalo. Možná i proto, že je poznamenáno smrtí Luciiny životní lásky, dětské hvězdy filmů Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny, Za trnkovým keřem nebo Prázdniny pro psa Tomáše Holého. Ten tragicky zahynul při autonehodě v březnu roku 1990, kdy pod vlivem alkoholu naboural do stromu.

Právě s Holým Bílá žila v podnájmu, který jí »dohodil« Jiří Vondráček u své megaslavné sestry Heleny Vondráčkové. Ta už v tu dobu měla vilu v Řitce, pořád si ale držela i pražský byt v Přemyslově ulici. „Ano. Jirka mi sehnal podnájem, kde jsem v té době bydlela se svou láskou Tomášem Holým,“ přiznává dnes Lucie. Kdyby zdi toho pražského bytečku mohly vyprávět, to by asi byly příběhy... A jako by se i v Lucii otevřela stavidla vzpomínek, poprvé promluvila i o samotném Vondráčkovi!

„S Jirkou jsem prožila krásné dva roky v jedné skupině. Jirka byl kapelník naší skupiny, skvěle zpíval, hrál na klávesy, ale byl to i kamarád. Napsal pár skvělých písniček a on s jeho ženou patří dodnes mezi ty, které mám ve velké úctě a kdykoliv je ráda vidím,“ říká dnes Bílá po letech ignorace.

Lucii Bílou deník Aha! loni usmířil i s jejím druhým dlouho opomíjeným kapelníkem Petrem Hannigem, který ji kdysi coby švadlenku Hanu Zaňákovou objevil a vymyslel i její pseudonym Lucie Bílá. Ti dva se setkali na základě Hannigovy zpovědi v našem deníku, kdy na Lucii vzpomínal a hovořil i o své rakovině prostaty...

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.