Bratři Hrušínští: Místo lásky nenávist - Ještěže to nevidí táta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bratři Hrušínští: Místo lásky nenávist - Ještěže to nevidí táta!

Rudolf Hrušínský se o vztahu s bratrem odmítá bavit. Jan Hrušínský také
Rudolf Hrušínský se o vztahu s bratrem odmítá bavit. Jan Hrušínský také

PRAHA – Herecká legenda Rudolf Hrušínský (†73) se musí otáčet v hrobě. Mezi jeho dvěma syny Janem (50) a Rudolfem (59) už několik let zuří nesmiřitelná rodinná válka. Bratry rozdělilo dědictví po otci a skutečnost, že si Jan za podivných okolností otevřel vlastní divadlo.

„Těmi podvody, který Honza udělal kolem svého divadla, udělal jménu Hrušínský takovou ostudu, že se skoro stydím, že se tak jmenuju,“ nechal se údajně slyšet Rudolf Hrušínský krátce poté, co jeho bratr Jan v prosinci roku 2004 otevřel své Divadlo Na Jezerce. Ještě víc se tak rozevřela propast odcizení a nenávisti, která mezi dvěma pokračovateli slavného hereckého rodu už několik let panuje. „O svém vztahu k bratrovi se vůbec nechci bavit,“ řekl včera deníku Aha! Jan Hrušínský.

Rudolfovi vadí především řada podivných okolností, za jakých jeho mladší sourozenec nové divadlo získal. Městská část Prahy 4 objekt v hodnotě přes 70 milionů korun totiž pronajala Janu Hrušínskému za směšných sto tisíc korun ročně. Překvapivě mu ale zároveň povolila, aby část budovy pronajal jako restauraci. A jen za pronájem restaurace Hrušínský od jejího provozovatele ročně inkasuje milion korun. „Kdyby se ten člověk nejmenoval Hrušínský a kdyby neměl na magistrátu řadu známých, v životě by mu nikdo za těchto podmínek tu budovu nepronajal,“ tvrdí znalec poměrů na Praze 4.

Ovšem podezřelé podnikání Jana Hrušínského nebylo tím důvodem, který válku bratrů odstartoval. Tím byl především spor o dědictví, který se mezi sourozenci rozpoutal po smrti jejich rodičů. Epicentrem neshod pak byla především rodinná vila, ve které celá rodina několik desetiletí žila. Spory vyvrcholily v momentě, kdy se Rudolf se svou rodinou z domu odstěhoval. „Ve chvíli, kdy se Rudolf odstěhoval, pro něj Jan v podstatě přestal existovat. Ruda s ním odmítá komunikovat,“ smutně popisuje rodinný přítel. „Kdyby to viděl jejich táta, pro kterého byla šťastná rodina absolutní základ, tak by mu to utrhlo srdce,“ dodává.


Autor: Josef KOUKOLÍČEK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.