Emma Watson alias Hermiona z Harryho Pottera: Je potomkem skutečné čarodějnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Emma Watson alias Hermiona z Harryho Pottera: Je potomkem skutečné čarodějnice!

Půvabná tvář a krásná šíje. Emma Watson je opravdu kouzelná.
Půvabná tvář a krásná šíje. Emma Watson je opravdu kouzelná.

5:00 LONDÝN (pk) – Britská herečka Emma Watson (19) se proslavila rolí čarodějnické studentky Hermiony z filmů o Harrym Potterovi. Před kamerou vystavuje na odiv osobní kouzlo, ale je možné, že zdědila i něco pravých kouzelnických genů. Emma je totiž přímým potomkem čarodějnice, která byla v roce 1592 v Anglii odsouzena za spolčení s ďáblem.


V archivech se podařilo nalézt čtrnáct generací hereččiných předků. A mezi nimi i jistou Joan Playle z obce Great Waltham v Sussexu, kterou její sousedé v roce 1592 obvinili z obcování s mocnostmi pekelnými. Žena skutečně stanula před církevním soudem, ale ať už byl její prohřešek jakýkoliv, byla nakonec potrestána velmi mírně. Běžným trestem bylo tehdy upálení na hranici, Joan však vyvázla vyhoštěním z anglikánské církve a vyhnáním z obce. Faktem je, že tehdejší královna Alžběta I. (1558 až 1603) hony na čarodějnice nepodporovala. Za její dlouhé vlády bylo v celé Anglii zaznamenáno jen 270 čarodějnických procesů, v průměru tedy šest ročně.

Emma se narodila necelých 150 km od místa, kde se Joan kdysi třásla strachy před vidinou hořící hranice. Hermioně nic takového nehrozí. Nejnovější díl série Harry Potter a princ dvojí krve už sklízí potlesk diváků. Emma Watson zatím vydělala na své životní roli v přepočtu 540 milionů korun. Ještě dotočí poslední »potterovku« a v září se vydá studovat do Spojených států. Od natáčení si dnes už dávno ne malá kouzelnice chce na čas odpočinout.


Foto ara
3.8.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.