Autonehoda Bořka Slezáčka: Hrozí mu dva roky basy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Autonehoda Bořka Slezáčka: Hrozí mu dva roky basy!

Bořek Slezáček se včera probral z bezvědomí, ale jeho zdravotní stav mu zatím neumožňuje mluvit.
Bořek Slezáček se včera probral z bezvědomí, ale jeho zdravotní stav mu zatím neumožňuje mluvit. (Aha! – David Kundrát, HZS Středočeského kraje)

PRAHA – Nad bývalým rozhlasovým moderátorem a exmanželem modelky Simony Krainové (36) Bořkem Slezáčkem (42), který se včera probral z bezvědomí, visí Damoklův meč v podobě dvouletého kriminálu! Přesně takový flastr mu hrozí, pokud se prokáže, že řídil opilý nebo zdrogovaný, trest záleží i na tom, jak dlouho se jeho maminka bude zotavovat z následků synem zaviněné autonehody (deník Aha! informoval).

A ztráta 500 tisíc Kč!

Bouračka se stala v sobotu. Slezáček dostal na kluzké silnici ve vysoké rychlosti u Slaného smyk, jeho auto se po letu dlouhém zhruba padesát metrů převrátilo na střechu. Slezáček se vysoukal z vozu, ve kterém nechal svou těžce zraněnou maminku (mj. má zlomenou klíční kost) a utekl do polí. Svědkové tvrdili, že mu z dechu byl cítit alkohol. Pokud by se všechno stalo tak, jak informuje policie a přítomní náhodní svědci, může jít bývalý milenec Aleny Šeredové a táta čtyřměsíčního Nikolaje sedět až na dva roky.

„Podle dostupných informací panu Slezáčkovi může hrozit obvinění z trestných činů neposkytnutí první pomoci, ublížení na zdraví a řízení pod vlivem omamných látek. Maximální souhrnný trest může být ve výši dvou let odnětí svobody. Co se týče nehody, s největší pravděpodobností se bude jednat o přestupek,“ řekl deníku Aha! advokát Jakub Drábek s tím, že pokud nebyl v nedávné době odsouzen za podobné trestné činy, vyvázl by exmoderátor s podmínkou a maximálně peněžitým trestem. „Nedá se však předpokládat, že by nakonec pana Slezáčka obvinili přímo z onoho ublížení na zdraví. Zraněnou je jeho matka a ta těžko dá souhlas se synovým trestním stíháním,“ konstatoval dále Drábek. Pokud by souhlas přesto dala, výše trestu závisí na vážnosti zranění, době léčení i celkové délce zhoršení kvality života. Neposkytnutí první pomoci matce by pak trestal soud v případě, že by se jednoznačně prokázalo, že Slezáček šokovaného a zmateného po nehodě jen hrál. A to je diskutabilní.

Nehoda ho nemusí stát jen záznam v rejstříku trestů. Pokud by se prokázaly v jeho krvi drogy nebo alkohol, škoda na jeho autě (bezmála půl milionu korun) by nešla z jeho havarijní pojistky. „Případ je dále v šetření, výsledky krevních zkoušek budou známy za čtrnáct dnů,“ říká mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Všechny tyto patálie hrozí Slezáčkovi v případě, že se brzy uzdraví. To ale není vůbec jisté. „Nemohu už vám vůbec nic říkat, jeho přítelkyně a Ústřední vojenská nemocnice ve Střešovicích, ve které leží, si to nepřejí,“ obklopil se hradbou mlčení Slezáčkův nejlepší kamarád, fotograf Vladimír Štross. Podle dostupných informací se milenec českých celebrit v pondělí probral z bezvědomí. Jeho partnerka Žaneta uvedla, že se Bořek snaží komunikovat. Zatím ale jen neverbálně. Těžký otok mozku mu totiž znemožňuje mluvit! Jeho stav tak nadále zůstává vážný. Zkratové jednání po nehodě totiž naznačuje, že mohl kromě těžkého otřesu mozku utrpět i vážnější zranění hlavy.

VW Passat exmoderátora skončil po bouračce na střeše.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.