Václav Vydra: Raději nebudu hrát! Televizní stávka herců? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Václav Vydra: Raději nebudu hrát! Televizní stávka herců?

Václav Vydra se
nechce smířit
s nižšími honoráři.
Václav Vydra se nechce smířit s nižšími honoráři.

PRAHA (mac, kle) – Česká televize (ČT) začíná počítat každou korunu. Na honoráře teď sáhla i hercům, kteří pro ni natáčejí řadu fi lmů a seriálů! ČT totiž připravila dodatky hereckých smluv, ve kterých oproti dlouhodobě zavedenému dennímu honoráři zavádí tzv. půldny a tři čtvrtě dny. Samozřejmě za menší peníze! A herci se brání!

PRAHA (mac, kle) – Česká televize (ČT) začíná počítat každou korunu. Na honoráře teď sáhla i hercům, kteří pro ni natáčejí řadu fi lmů a seriálů! ČT totiž připravila dodatky hereckých smluv, ve kterých oproti dlouho-době zavedenému dennímu honoráři zavádí tzv. půldny a tři čtvrtě dny. Samozřejmě za menší peníze! A herci se brání!

„Tyto tendence tu jsou už dlouho, zaznamenal jsem je i na Primě. Já jsem žádnou takovou smlouvu nepodepisoval a ani nepo-depíšu, protože si myslím, že to je nesmysl,“ brání se třeba herec Václav Vydra (53). „Já podepisuji určité ocenění práce, je mi jedno, jak dlouho to točím. Přijde mi absurdní podepisovat nějaké hodinové ohodno-cení umělecké práce. Je to, jako kdyby chtěli po ma-líři, aby obraz nemaloval celý den, protože když ho namaluje za hodinu, tak dostane jenom desetinu honoráře.“Do boje vyrazila i Herec-ká asociace. Říká, že její čle-nové nejsou povinni dodatky akceptovat, neboť jsou v pří-mém rozporu s hromadnou smlouvou, kterou asociace uzavřela s ČT před lety. Te-levize tak bude muset pla-tit honoráře jako doposud, nebo bude muset využít slu-žeb herců, kteří v asociaci nejsou. Jenže ti dobří jsou v ní téměř všichni...

foto Aha! – Mária Rušinová

14.7.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.