Veronika Žilková má starosti - Nevlastní děti se vykašlaly na školu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Veronika Žilková má starosti - Nevlastní děti se vykašlaly na školu

I Kordulka dostala ve školce vysvědčení.
I Kordulka dostala ve školce vysvědčení. (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, Dalibor Puchta)

PRAHA – Vyhazov ze školy, přerušení studia, stěhování od rodičů – to všechno v posledních dnech řeší herečka Veronika Žilková (47), která sice nemá doma šest geniálních dětí, hlavu jim za to ale neutrhne.

Vyhazov ze školy, přerušení studia, stěhování od rodičů – to všechno v posledních dnech řeší herečka Veronika Žilková (47), která sice nemá doma šest geniálních dětí, hlavu jim za to ale neutrhne. „Rodiče se nesmí moc upínat na studijní výsledky svých dětí. Nedej bože si pak něco udělaj nebo si úplně přestanou věřit,“ řekla deníku Aha! Žilková. Možná proto ani neřeší vyhazov svého nevlastního syna Honzy (18) z průmyslovky.

„Honzíkovi bylo osmnáct a rozhodl se, že už nebude chodit do školy. Chce žít se slečnou, bude se ženit, prostě se rozhodl žít životem dospělého muže,“ říká Žilková. Svatba v osmnácti letech, nedodělaná škola, a nikdo to mladíkovi nerozmlouvá? „On už na to má věk. Já musím počkat, až ho to přejde. On se mnou hlavně nemluví, je přece dospělý,“ tvrdí máma šesti dětí. „Nakonec jsme se domluvili na plichtě, přeruší to studium na dva roky a já se budu celou tu dobu modlit, aby se tam potom vrátil, aby si aspoň dodělal maturitu,“ rozpovídala se Žilková v Ovocném Světozoru v pasáži ve Vodičkově ulici, kam si přišla s Kordulou pro zmrzlinu. Děti si tam mohly zadarmo natočit zmrzlinu za jakékoli vysvědčení. A tak neváhala ani nejstarší dcera Agáta, která se na vysvědčení ze střední školy pochlubila dvěma koulemi. „Agáta si už v první třídě přepisovala známky. Ona měla pocit, že pětka je to nejlepší,“ smála se Veronika.

Ani dcera Markéta bohužel není žádný Einstein, nevyšlo jí to na zemědělce, kterou po roce opustila. „Přestala studovat a začala pracovat. Po třech měsících se stala vedoucí butiku. Škola není všecko a blbé vysvědčení neznamená, že ti lidé nebudou pro život použitelní,“ zamyslela se Žilková a hned se také pochlubila svými dvěma nadanými dětmi. „Cyril úspěšně dokončil první ročník filozofické fakulty, má sice samé jedničky, ale zase nemá holku. A pozor, Vincent! Ten byl vždycky dost problematický, ale letos měl vyznamenání,“ chlubila se studijními úspěchy alespoň u dvou svých dětí Žilková.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.