Smrt Michaela Jacksona: Všichni jsou v šoku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Smrt Michaela Jacksona: Všichni jsou v šoku!

 (čtk, epa)

USA – U kliniky se začaly shromažďovat davy fanoušků, někteří z nich se dokonce nahrnuli na příjem pohotovosti, odkud je musela vyvést policie. Ta nakonec okolí nemocnice uzavřela.

Podobně to vypadalo i u rodinné rezidence v Encinu. "Tady si hrával," plakala sousedka Helene Arthurová, která žila vedle Jacksonových od roku 1965. "Když mé děti vyrůstaly, často sem zvaly turisty, aby měli lepší výhled na dům Jacksonových," popsala žena, proplétajíc se mezi fanoušky směrem k vlastnímu domovu.

Lidé přišli i k branám Neverlandu, bývalého Jacksonova sídla v Los Olivos. A také ke zpěvákovu poslednímu domovu, sídlu ve stylu francouzského zámku v Holmby Hills. Kromě Američanů se tu zastavovaly i výpravy turistů.

Co řekli jeho kolegové:

Janet Jacksonová – zpěvačka, Michaelova sestra "Jsem zasažená zármutkem a zničená náhlou ztrátou bratra."

Madonna – zpěvačka Nedokážu přestat plakat nad tou smutnou zprávou. (...) Vždycky jsem Michaela Jacksona obdivovala. Svět ztratil jednoho ze svých velikánů, ale jeho hudba bude žít navždy. Mé srdce je s jeho třemi dětmi a se členy jeho rodiny. Bůh s ním."

Justin Timberlake – zpěvák "Nedokážu právě teď najít slova, abych vyjádřil, jak hluboce smutný jsem z Michaelovy smrti. Ztratili jsme génia a skutečného vyslance nejen popové, ale veškeré hudby. Byl inspirací pro mnoho generací a já budu navždy hýčkat okamžiky, které jsem s ním sdílel na pódiu, i všechny věci, které jsem se od něj o hudbě naučil."

Steven Spielberg – filmový režisér "Stejně jako nikdy nebude další Fred Astaire nebo Chuck Berry nebo Elvis Presley, tak už nikdy nebude nikdo srovnatelný s Michaelem Jacksonem. Jeho talent, jeho úžasnost a jeho záhadnost z něj činily legendu."

Elizabeth Taylorová – herečka – prostřednictvím svých zástupců "Elizabeth Taylorová je příliš zničená úmrtím svého drahého přítele Michaela Jacksona, aby k němu v tuto chvíli vydala prohlášení."

Slash – bývalý kytarista Guns N' Roses, který se podílel na Jacksonově hitu Black or White "Opravdu smutná zpráva o Michaelovi. Byl to talent shůry."

Liza Minnelliová – zpěvačka a herečka "Byl to jemný, upřímný a úžasný muž. Byl také jedním z největších umělců, jací kdy žili. Nesmírně jsem ho milovala a bude mi chybět v každém ze zbývajících dní mého života."

Donna Summerová - zpěvačka, někdejší "královna diska" "Jacksonova smrt přišla jako naprostý šok. Jeho velikost byla v dokonalosti. Michael byl jedním z těch lidí, kteří nepřestanou, dokud nejsou dokonalí."

Quincy Jones – Jacksonův dvorní producent, pod jehož vedením zpěvák vydal album Thriller, ověnčené Diamantovou cenou za prodej převyšující 100 milionů kopií "Jsem absolutně zničen těmito tragickými a nečekanými zprávami. Pro Michaelovu ztrátu v tak mladém věku zkrátka nemám slov. Off The Wall, Thriller a Bad se hrají ve všech koutech na světě a důvodem je fakt, že on měl všechno... talent, přízeň, profesionalitu a obětavost. Ztratil jsem svého malého bratra a část mé duše odešla s ním."

Lisa Marie Presleyová – dcera Elvise Presleyho a Jacksonova bývalá manželka "Jsem velmi smutná a zmatená každým možným pocitem. Jsem zdrcená za jeho děti, které – jak vím – pro něj byly vším, a za jeho rodinu. Je to tak velká ztráta na mnoha stupních, že mi scházejí slova."

Brooke Shieldsová – herečka a Jacksonova dlouholetá přítelkyně "Byl výjimečným přítelem a umělcem. Soucítím s jeho rodinou a fanoušky, kteří oslavují jeho jedinečný život a oplakávají jeho předčasný skon."

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.