Leoš Mareš: Utekl před Gottem! Z WC! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Leoš Mareš: Utekl před Gottem! Z WC!

Karel Gott dostal k blížícím se 70. narozeninám další knihu.
Karel Gott dostal k blížícím se 70. narozeninám další knihu.

PRAHA (daz) – I když Češi občas vnímají Karla Gotta (69) jako nadpozemskou bytost, i on občas musí tam, kam i císař pán chodil pěšky. A moderátor Leoš Mareš (33) nyní prozradil, že před Mistrem jednou utekl přímo z kabinky!


S Gottem se Leoš poprvé potkal před lety v kladenském divadle během natáčení pořadu Šance. „Šel jsem na záchod. Když jsem se zavíral do kabinky, vidím, že na záchod vchází Karel Gott. Podle zvuku šel evidentně do vedlejší kabinky. A já byl úplně konsternovaný z toho, že vedle mě, za tou plechovou stěnou, sedí na záchodě Karel Gott. Nakonec jsem nevydržel napětí chvíle, prudce otevřel dveře kabinky a vyběhl z WC ještě před ním,“ vzpomíná Mareš v nové knize Vladimíra Vlasáka »Karel Gott – 70 osobností o Zlatém slavíkovi« vydavatelství Daranus. Kliknutím zvětšeteNa kamaráda a kolegu tu vzpomínají Helena Vondráčková, Eva Pilarová, Pavel Bobek, Václav Neckář, Miroslav Donutil, Anna Geislerová a další osobnosti.

Hudebník Ondřej Soukup, který tehdy hrál v kapele »božského Káji«, dal k dobru historku o tom, jak kvůli němu chtěl Gott přestat zpívat! S manželkou Gábinou Osvaldovou totiž v roce 1989 podepsal protirežimní výzvu Několik vět. „Naše jména vzápětí hlásili na Svobodné Evropě. Na Pavla Větrovce, nového kapelníka, tlačila StB, abych odvolal podpis. Kliknutím zvětšeteŽe se to prý nikdo nedozví. Nebo se mi taky může stát, že přijdu o výjezdní doložku. Bez ní bych nemohl vystupovat v německy mluvících zemích. Šel jsem tehdy za Karlem a vysvětlil mu, co se stalo. Odpověděl, že postih dopadne i na něj, vlastně mu tím budou bránit v práci. Pak to tady zabalí. Přestane v Československu zpívat. Že už ho to štve. Bylo to od něho hezké. Mohl přece říct: To je, kamaráde, tvůj problém, řeš si ho sám,“ řekl Soukup a nezapomněl pochválit velkorysost Karla Gotta. Ten na rozdíl od jiných bohatých lidí nikdy nezapomněl za své kamarády utratit pořádný peníz.

Gott a Matuška dostali vyznamenání!

PRAHA (ČTK) – Stříbrné medaile hlavního města Prahy předal včera na Staroměstské radnici primátor Pavel Bém Karlu Gottovi a Waldemaru Matuškovi, tomu posmrtně. Jde o ocenění jejich zásluh o reprezentaci naší metropole. Gott převzal vyznamenání osobně. Za Matušku se ceremonie zúčastnil jeho syn Waldemar.


Foto Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.