Herečka Eva Holubová (50) - Vychovává pejska pro nevidomou Báru (21) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Herečka Eva Holubová (50) - Vychovává pejska pro nevidomou Báru (21)

Eva Holubová (vpravo) s nevidomou Bárou a fenkami Afinkou a Shebou.
Eva Holubová (vpravo) s nevidomou Bárou a fenkami Afinkou a Shebou. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Výcvik vodicích psů je piplačka! A nejvíce pro lidi, kteří tyto pomocníky vychovávají. Své o tom ví i herečka Eva Holubová (50), která jedno štěňátko připravuje pro nevidomou Báru (21).

Výcvik vodicích psů je piplačka! A nejvíce pro lidi, kteří tyto pomocníky vychovávají. Své o tom ví i herečka Eva Holubová (50), která jedno štěňátko připravuje pro nevidomou Báru (21).

„Přišla jsem do videopůjčovny a viděla záběr z 11. září. Labrador na něm vyběhl z jedné z věží, pak se tam zase vrátil a po chvíli vyvedl nevidomého pána. To mě strašlivě dojalo. I přesto, že tam mohl zahynout, tak se tam pro něj vrátil. No a už mi to začalo šrotovat,“ popisuje Holubová.

Zapojila se do programu na výcvik vodicích psů a odvezla si domů fenku Afinku, o kterou se celý rok stará a cvičí ji, aby ji pak odevzdala zpět. V tomto případě do rukou Báry, která v současnosti končí hudební konzervatoř a moc se těší, až se s Afinkou vrátí domů do Brna.

Nejtíživější ovšem je rozloučit se se štěňátkem, které rok vychováváte. „Bude se mi po ní strašlivě stýskat. Když ji budu předávat, tak si k ní asi tu první noc na intru lehnu na podlahu. Už to vidím, že stejně budu pořád Báře volat, jak se mají,“ komentuje rozloučení s fenečkou Eva Holubová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.