Bývalá milenka Waldemara Matušky: Olina mi ho vyfoukla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bývalá milenka Waldemara Matušky: Olina mi ho vyfoukla!

Takto vypadá Jitka Zelenohorská dnes
Takto vypadá Jitka Zelenohorská dnes (Aha! – Petr Novotný, ara)

PRAHA – Nebýt nevěry Waldemara Matušky (†76) s Olinou Blechovou (60), dnes by asi po zpěvákovi truchlila vdova Jitka Zelenohorská (62). Ta v exkluzivním rozhovoru pro Nedělní Aha! přiznává, jak před lety přišla svému nastávajícímu na milenku, i to, jak ji Waldemar připravil o střechu nad hlavou a o všechny úspory!

...nachytala jsem je při sexu

Nevinná studentka gymnázia Jitka se do Matušky zamilovala ještě před svou maturitou v roce 1964. „Seznámili jsme se při natáčení filmu Kdyby tisíc klarinetů. Byl o čtrnáct let starší než já a moc jsem si ho nevšímala, až časem mě okouzlil,“ svěřuje se paní Zelenohorská, představitelka Zdeničky Svaté, které její tehdy národem zbožňovaný zadeček orazítkoval výpravčí Hubička v podání Josefa Somra. Vztah oběma klapal až do doby, kdy se cílevědomá Olina Blechová rozhodla stát paní Matuškovou.

„Olina po Waldovi začala tvrdě vyjíždět v Liberci, kam jsme jezdili na zájezdy a kde dělal její brácha zvukaře. Pak se přestěhovala do Prahy, začala přicmrndávat ve sborech v Rokoku a tam už po Waldovi šla tvrdě. Nechtěl mě ztratit, ale cítila jsem, že tam ten vztah už bují,“ konstatuje paní Jitka. Dvojici pak načapala dokonce při sexu. Protože ale byt patřil příteli, který ji už tehdy stačil požádat o ruku, nemohla dvojici naháčů vyhodit na ulici. Proto šla pokorně připravit večeři pro tři. Tušila, že tenhle vztah se jí nepodaří udržet. To nejhorší ji ale ještě čekalo. V roce 1969 jela s Matuškou na zájezd do Anglie, kde se oficiálně rozešli.

„Přijela jsem o měsíc dřív než Walda, ale zámek už byl vyměněný. Těsně před odjezdem jsem nám pořídila nový luxusní nábytek a ten měli zkompletovat a dovézt do bytu, proto od něj měl klíče jeden náš známý, který u nás občas přespával. Nevím, jestli zámky vyměnili na příkaz Waldy, nebo Blechové, v bytě už ale Olina pobývala. Byla jsem na zhroucení. Bez peněz, oblečení, nic jsem neměla, nic mi nedali,“ vybavuje si Zelenohorská. Walda vůči ní z nepochopitelných důvodů zatrpkl. „Asi uvěřil nějakým drbům. Ještě mi po návratu sehnal podnájem, ale z osobních věcí v bytě jsem opravdu nedostala nic. Jednu dobu jsem vydělávala víc než on, skoro všechno jsem do toho bytu pořídila ze svých peněz. Nevím, proč se tak zachoval. Asi měl vůči mně špatné svědomí a dával mi ho takhle najevo,“ krčí rameny.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Další setkání s jejím bývalým »skoromanželem« proběhlo až předloni po 38 letech během natáčení pořadu Všechnopárty Karla Šípa. „Tématem byla emigrace, takže hostem byl Walda a moje kamarádka Yvonne Přenosilová, která mě tam pozvala. Prohodili jsme pár slov, Walda mě pochválil, že vypadám pořád dobře, což já už v té době o něm říct nemohla. Vypadal hrozně nemocně.“

I když se jí stala před lety křivda, vůči exmilenci nezatrpkla. „S Waldou jsem si užila jeho nejplodnějších pět let. Udělal v té době nejhezčí písničky i televizní pořady. Byla to krásná doba. A to zlé je už pryč,“ dodává stále milá paní Zelenohorská, která má obavu, že ji její dávná konkurentka v lásce Olina Matušková-Blechová ani nepozve na Waldův pohřeb. Přesto má pro ni slova pochopení.

„O Waldu se určitě starala, bez ní by určitě zahynul dřív,“ přiznává.

Kliknutím zvětšete

Jaký byl Waldemar Matuška v posteli? Exkluzivní rozhovor se zpěvákovou milenkou Jitkou Zelenohorskou čtěte zítra v deníku Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.