MEGAKONCERT DESETILETÍ: Gott dokázal, že je bůh - Hádka v zákulisí - Kvůli Matuškovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

MEGAKONCERT DESETILETÍ: Gott dokázal, že je bůh - Hádka v zákulisí - Kvůli Matuškovi!

 (Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, Mária Rušinová)

PRAHA – Taková koncentrace umělců na jednom pódiu se dlouho nesešla a asi zase dlouho nesejde! Megakoncert k oslavě 70. narozenin fenoména české pop-music Karla Gotta (69) se do historie prostě zapíše několika »nej«! Ne všechna ale budou veskrze pozitivní.


Karel mu chtěl vzdát hold, ale...

Vše o narozeninové megashow Karla Gotta


● Kdo přišel, kdo ne!
● Kdo propadl!
● Kdo se zaskvěl!
● A co se dělo v zákulisí...
● Přišlo 130 umělců
● Karel smetl všechny SuperStar
● Kdo byl vtipný, kdo trapný?

Největší hity, největší průšvihy a...
Embargo na Matušku!

Kliknutím zvětšete.. Byly tu i největší průšvihy a největší hádky! Prý třeba ta o zesnulého Waldemara Matušku (†76)!


Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete„Proč se během koncertu plného hvězd ani jednou někdo nezmínil o Waldemaru Matuškovi?“ znělo halou po koncertu. Pár slov o nedávno zesnulém Mistrově kamarádovi totiž očekávali všichni. „Gottovi to rozmluvil František Janeček,“ tvrdí jeden ze členů organizačního týmu koncertu. „Není tajemství, že Janeček s Matuškou se neměli rádi kvůli porevoluční kauze ohledně Waldemarova zkonfiskovaného bytu, který připadl Janečkovi,“ dodává zdroj, který nechce být jmenován. Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteJiné zdroje zase tvrdí, že organizátoři prostě jen nechtěli oslavu změnit v tryznu. Kdyby Matuška žil, jistě by byl na oslavě vítán. Vdova po zpěvákovi Olina Matušková ani její syn Waldemar, kteří jsou od středy v Praze, však tak jako tak nepřišli.

Ohniskem dalších sporů mezi 130 umělci a organizátory byly šatny O2 areny. Jednak řada umělců nechtěla sdílet šatnu s některými konkrétními kolegy, a pak také prý bylo zázemí nedostatečně vytopeno. Kliknutím zvětšeteNa takové mamutí akci se prostě nedá dohlédnout na všechno. Kliknutím zvětšeteDůležité je, že samotný oslavenec Gott se vyprodané aréně (16 000 diváků) představil ve vrcholné formě.

Kdykoliv se dostavil na jeviště, jeho projev, hlas, profesionalita a šarm okamžitě zastínily jeho »protihráče« a gratulanty. Markantní to bylo zejména při společném vystoupení českých produktů soutěže SuperStar, kteří se s Mistrem na jevišti nemohli ani měřit. Gottovo »božství« bylo zkrátka v přímém srovnání s jeho konkurenty ze showbyznysu zase o poznání výraznější. A kolikrát se ani nedalo mluvit o konkurenci, ale spíš náhodném setkání. Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteHlasově nevyrovnané ale byly i další duety, zejména ten výrazné Věry Špinarové s »utlumenou« Evou Pilarovou...

Však také zvuk podle všeho natrápil organizátory ještě více než manýry některých hvězd. Mnoho písní muselo být pouštěno z playbacku, u těch živých často špatně fungovaly mikrofony nebo zaspávali zvukaři. Ani sebelepší zvukař by však nezachránil vystoupení Lucie Vondráčkové či Ivety Bartošové, které se zřejmě budou muset pokusit o lepší výkon při postprodukci koncertu na Kavčích horách, kde se raději použije velká část materiálu natočeného už při generálce. „Generálku jsem ještě řídil z haly, ale samotný koncert jsem prožil už v přenosovém voze. Ale že by byly výpadky nebo že by někdo v hale neslyšel účinkující? To se mi nezdá. Pro televizní záznam jsme získávali zvuk z haly a tam je to bez potíží. Kliknutím zvětšeteA že by se všechno podřídilo televizi a na diváky v O2 areně se kašlalo, to si rozhodně nemyslím. Jde o spojené nádoby,“ brání zvukaře režisér Jiří Adamec. Česká televize chce koncert plný »nováckých« tváří vysílat v den Mistrových narozenin 14. července. Aby to k něčemu vypadalo, bude se Adamec muset ve střižně hodně snažit.

Producent Janeček:
Každá koruna dobrá...

Kliknutím zvětšetePRAHA (mac) – Producent narozeninové show Karla Gotta (69) František Janeček (64) podle serveru blesk.cz opět ukázal svoji pověstnou šetrnost! Na poslední chvíli se prý pokoušel snížit výdaje na honoráře umělců, kteří dostávali za vystoupení 8000 Kč. „Poslal za námi totiž svého syna Filipa, který nám začal tvrdit, že zpívat pro Gotta je čest, že většina z hostů se honoráře vzdala, a jestli bychom to tedy nechtěli udělat také,“ tvrdí zdroj serveru. „Jeden ze zpěváků se mladému Janečkovi postavil a řekl, že se peněz samozřejmě vzdá hned, jak mu Janeček oznámí jméno charitativní organizace, na kterou ty peníze pošlou. Po tomto oznámení mu Janeček raději vyplatil honorář osm tisíc,“ dobírá si Janečka blesk.cz.

Tihle nepřišli

Marta Kubišová
Zpěvačka nedorazila, protože měla lukrativnější nabídku. „Na koncert mě Karel pozval, bohužel jsem nemohla přijít kvůli práci v Německu. Ta se potom stejně zrušila, ale už bylo pozdě,“ přiznává zpěvačka.

Helena Vondráčková
Zpěvačka a Gottova souputnice dlouho dopředu deklarovala, že se akce nezúčastní kvůli mediálnímu partnerství koncertu s časopisem, s nímž se soudí.

Dara Rolins
Spoluinterpretka jednoho z nejslavnějších Gottových duetů Zvonky štěstí nepřišla kvůli charitě. „Měla jsem dlouho dopředu smluvené moderování dětské olympiády na východním Slovensku, to jsem nemohla zrušit,“ říká Dara.

Jiří Korn
Podle informací deníku Aha! bylo požadavkem Jiřího Korna vystoupení s jeho 4tetem, o to prý ale zase neměli zájem organizátoři.

Nejlepší hlášky večera

Kliknutím zvětšeteBáseň Jiřího Krampola:
Kde jsou ty doby velebné
Kdy údy byly ohebné
Až na jeden, až na jeden
Pryč jsou ty doby minulé
Teď údy mé jsou strnulé
Až na jeden, až na jeden

Nový text šlágru Čau lásko od Karla Šípa:
Ukrutně pršelo, lékař mě na rentgen zval,
pak se ten zázrak stal, nový kloub do kyčle dal,
Kliknutím zvětšetev ledvinách kamínky, záchvat mě celou noc bral,
rtěnkou na zrcadlo ráno jsem pomalu psal.
Čau mládí,
čau mládí,
ty jediné nejdražší, nejsladší,
nashledanou
Nebe se zjasnilo, já šelest na srdci mám,
což jsem si způsobil talentem k milostným hrám,
kdykoliv zaprší, slyším, jak slábne mi dech,
až se zas potkáme, už mě na pokoji nech
ref.

Zdravice Jiřiny Bohdalové a Lubomíra Lipského:
Kliknutím zvětšeteJ: Zakládáme klub.
L: Neváhej a vstup!
J: Příspěvky už neplatíme!
L: A nikoho nevolíme!
J: Ovšem musíš přiznat v anketě...
L: Sedm křížků na hřbetě.
J: Splní se ti každá tužba!
L: Péči ti zajistí služba!
J: V tramvaji už neplatíš!
L: S náma se holt neztratíš.
J: Opodeldok, francovka.
Kliknutím zvětšeteL: A už žádná bokovka!
J: Po ránu se cejtíš matně.
L: K večeru ti bejvá špatně.
J: Toho si moc nevšímej!
L: Ženu, děti zulíbej.
J: Sedmdesát, když mi bylo,
taky mě to rozhodilo.
L: Mně už to nedělá nic,
a je mi o šestnáct víc!
J: Počítání let už stopni,
na zdraví jich tam pár kopni.
L: Sedmdesát, to přec není žádný věk!
J: Vždyť je to pouhých
OBA: Dvakrát třicet pět

Vítězové a průšviháři

Ne každý se s mnohdy hudebně náročnými Gottovými hity dokázal vypořádat se ctí. Kdo na nich pohořel a kdo naopak překvapil?

- Lucie Vondráčková
- Sámer Issa
- Iveta Bartošová
- Kateřina Brožová
+ Věra Špinarová
+ No Name
+ Petr Kolář
+ Tereza Kerndlová

Co se dál dělo na Gottově koncertu a po něm?
Čtěte už zítra v Nedělním Aha!

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.