Odhalená minulost Petra Muka: Tady jsem dělal domovníka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Odhalená minulost Petra Muka: Tady jsem dělal domovníka!

V tomhle domě kdysi dělal Petr Muk domovníka za pětistovku měsíčně.
V tomhle domě kdysi dělal Petr Muk domovníka za pětistovku měsíčně. (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Kariéra Petra Muka (43) nestoupala vždy strmě nahoru. Byly i chvíle, kdy musel vyžít s pětistovkou na měsíc. Třeba před lety, kdy si coby domovník vydělával opravdu minimum.

…a pak sledoval předávání zlaté desky za Monu Lisu

„V roce 1984 jsem dělal v tomto domě v Bílkově ulici domovníka, opravdu jsem bral pět set korun, takže jsem si musel najít i druhou práci. Současně jsem tedy dělal nočního vrátného,“ prozradil deníku Aha! Muk a dokonce nám ukázal i dům, kde kdysi dávno domovničil.

Hned ve vedlejším vchodu si včera tvůrci muzikálu Mona Lisa přebírali zlatou desku. Jen autor textů Lou Fanánek Hagen dorazil s menším zpožděním. „Fanánek se trošičku zdržel. Zradila ho navigace na motorce,“ obhajovala jeho pozdní příchod Martina Jandová, která na něj prozradila, kde všechny ty krásné songy vymyslel. „Lou přemýšlí nejraději, když jede na motorce. To ho napadají nejlepší díla. I Monu Lisu napsal na motorce,“ prozradila Jandová.

Fanánek ji ale hned po příjezdu vyvedl z omylu. „Psal jsem to v zimě, a to jsem jezdil autem. Ale potřebuji na to svůj klid, a v autě a na motorce jsem jen já a kolem mě nic není,“ prozradil textař.

Na předávání nechyběli ani skladatel Michal David nebo představitelky hlavních rolí Marta Jandová, Monika Absolonová a Hana Zagorová.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.