Vendula Svobodová: Kšeftovala na ulici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vendula Svobodová: Kšeftovala na ulici!

Přestože na sebe Vendula nenechala přátelským bezdomovcem sáhnout, obdarovala ho penězi.
Přestože na sebe Vendula nenechala přátelským bezdomovcem sáhnout, obdarovala ho penězi. (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Prezidentka nadace Kapka naděje Vendula Svobodová (37) vyšla v extra vysokých podpatcích do ulic a pustila se do prodávání kávy. Dvacet korun za plechovku? Kravaťáci se ošívali, popeláři a úklidová četa nakonec přispěla posledními drobnými. A co Jirka Bartoška?

Prezidentka nadace Kapka naděje Vendula Svobodová (37) vyšla v extra vysokých podpatcích do ulic a pustila se do prodávání kávy. Dvacet korun za plechovku? Kravaťáci se ošívali, popeláři a úklidová četa nakonec přispěla posledními drobnými. A co Jirka Bartoška?

Našli se i tací, kteří nepustili chlup. „Tady celebrity prodávají kávu, to si rozhodně nic nekoupím,“ dušovali se dva muži jdoucí přes Jungmannovo náměstí. „Až půjdu zpátky, tak si ji koupím,“ byla druhá nejčastější výmluva kolemjdoucích. „Doufám, že Svobodová už odešla,“ nechal se slyšet manželský pár procházející zřejmě již poněkolikáté okolo. Ani městský strážník nechtěl přispět. „Prý neměl dvacet korun,“ řekla Vendula, která netušila, co může za to, že někteří lidé nechtějí přispět ani tak malou částkou. A nepřispěli ani slavní a bohatí. „Ani Bartoška nám nepřispěl. A to jsme za ním běželi,“ řekla Aha! Milada Karasová, ředitelka Czechoslovak models.

„Víte, ti sociálně slabší mají vždy větší srdce, protože vědí, jaké to je. Kravaťáci se bojí sáhnout do peněženky,“ dodala Vendula a ukázala se jako žena s velkým srdcem, když přispěla několika bezdomovcům procházejícím okolo. Ve sbírkové akci přišli Vendulu Svobodovou podpořit i kamarádi – lékař Karel Boček a herečka Hanka Křížková či manželka premiéra Dana Fischerová. Všichni měli jen jediný úkol. Pomoci dětem s hematologicko-onkologickým onemocněním.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.