Arnošt Lustig šokuje: Můj první sex? Za dvě deka margarínu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Arnošt Lustig šokuje: Můj první sex? Za dvě deka margarínu!

Spisovatel Arnošt Lustig mluví o svých zkušenostech s lehkými ženami velmi otevřeně.
Spisovatel Arnošt Lustig mluví o svých zkušenostech s lehkými ženami velmi otevřeně. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – To, že spisovatel Arnošt Lustig (82) nikdy nebyl žádný slušňák, by nikoho nepřekvapilo. Ale že jeho první sexuální zkušenost byla s prostitutkou, které navíc zaplatil margarínem, by určitě čekal málokdo!

To, že spisovatel Arnošt Lustig (82) nikdy nebyl žádný slušňák, by nikoho nepřekvapilo. Ale že jeho první sexuální zkušenost byla s prostitutkou, které navíc zaplatil margarínem, by určitě čekal málokdo!

„Tatínek mě k tomu vlastně donutil. Pořád se mě ptal, jestli už jsem měl holku. Byl moc hezký a hodný, ale tímhle mě štval. Tak jsem šel za tou prostitutkou. Brala si za to buď deset deka cukru, nebo dvě deka margarínu, týdenní příděl. Zasvětila mě velice hezky. Ale ten akt samotný mě nijak neuchvátil, byl jsem asi třináctý v řadě, stalo se to na jejím kavalci, v místnosti, kde nebyla sprcha. Šel jsem pak na pokoj a udělal jsem si to ještě jednou sám. Bylo to daleko lepší, spojené s fantazií,“ svěřil se v rozhovoru pro xman.cz spisovatel, kterého dle jeho slov prostitutky pronásledovaly celý život. Dokonce i v koncentračním táboře.

„V Osvětimi byl nevěstinec pro vybrané vězně, styk za dvě marky. V Buchenwaldu jsme byli s polskými ženami, které vytahali Němci po varšavském povstání z kanálů. Pořád zpívaly, což Němci nenáviděli. Tak je bili a štvali na ně psy. Ty holky neměly vlasy, zuby, ale pořád na nich bylo něco krásného. Pár chlapů se do nich zamilovalo,“ vzpomíná Lustig, který kvůli své sexuální náruživosti málem přišel o svoji manželku ještě dřív, než mu stihla říct své ano.

„Ve dvaceti jsem se beznadějně zamiloval do své budoucí ženy Věry. Těšilo mě i zastrašovalo, jak byla mravná, zdrženlivá. Jediný dotek byl možný při tanci. Toužil jsem po ní ohromně, ale marně. Naštěstí byla po ruce jiná děvčata a kuchařky a služky z havířských rodin. Díky nim jsme nebyli tak sexuálně vyhladovělí a večer jsme se chovali dvorně k přísně vychovaným židovským děvčatům. S jednou ženou jsem zažil jednu z nejkrásnějších nocí svého života. Byl jsem mladý, budoucí manželce jsem se svěřil. Řekla mi: „Tatínek by to mé mamince neudělal. Odpustím ti, ale jen jednou. Kdybys mi to udělal ještě jednou, odejdu, i kdybych tě milovala sebevíc.“ Teď už vím, že neuvážená upřímnost škodí,“ říká v rozhovoru Arnošt Lustig.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.