KAREL HEŘMÁNEK (61) - První zprávy: Proražená lebka! Ale jak to, že chodí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

KAREL HEŘMÁNEK (61) - První zprávy: Proražená lebka! Ale jak to, že chodí?

Ústřední vojenská nemocnice - Středa 14.30
Ústřední vojenská nemocnice - Středa 14.30 (Aha! – Marek Pátek a Martin Hykl)

PRAHA – První zprávy včera dopoledne naháněly doslova děs. „Herec Karel Heřmánek (61) je vážně zraněný! S těžkým poraněním hlavy byl převezen do nemocnice. Podle prvních zpráv má proraženou lebku. Důvodem je hrůzostrašný pád na hlavu,“ psal například server Blesk.cz.


..

Jeho manželka Hana Heřmánková (46), které před časem umřela na rakovinu její sestra Dana Vávrová (†41), představitelka legendární Leontýnky z filmu Ať žijí duchové, měla včera od deseti hodin vypnutý telefon. Zprávu o těžkém zranění navíc nepřímo podpořila i Alena Spurná, ředitelka Městského divadla v Prostějově, kde měl Heřmánek v úterý večer vystoupit. „Ano, představení jsme museli zrušit kvůli náhlému onemocnění Karla Heřmánka,“ řekla. Podle hlavní zpravodajské relace televize Prima se totiž Heřmánek zranil nešťastnou náhodou už v úterý ráno v hotelu v Novém Jičíně, kde měl předchozí večer představení. Odtamtud byl také záchrankou převezen do místní nemocnice a posléze do pražské Vojenské nemocnice.

Vše prostě vypadalo skoro tak, že jeden z nejpopulárnějších českých herců, kterého proslavily filmy Fešák Hubert, Smrt krásných srnců či Krakonoš a lyžníci, bojuje v nemocnici o život. Kolem poledne ale vydala jeho manželka Hana, bývalá televizní hlasatelka, prohlášení, že její muž má »pouze« otřes mozku. „Už je mu lépe,“ sdělila prostřednictvím televize Prima. Server Blesk.cz přesto trval ještě vpodvečer na svém: „Zprávy z hercova okolí tak banální diagnózu nepotvrzují.“ A citoval nejmenovaný zdroj z hercova blízkého okolí: „Ano, k otřesu mozku došlo. Ale to je jedno z těch méně vážných zranění. Při pádu si pan Heřmánek prorazil lebku, a to není opravdu žádná banalita.“

Reportérům deníku Aha! se pak ale podařilo dostat přímo do Vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích. A skutečně tam Karla Heřmánka našli! Zrovna přecházel v doprovodu sestřičky z jednoho pavilonu do druhého. V pyžamu a v pantoflích, ztrhaná tvář, šel ale po svých, bez známek zranění. Ani žádný obvaz na hlavě. Takže? Podle našich informací by měl být co nevidět propuštěn do domácího ošetřování…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.