Zemřel zpěvák Arnošt Pátek (†54) - Mrtvolu našli pod slupkami pomerančů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zemřel zpěvák Arnošt Pátek (†54) - Mrtvolu našli pod slupkami pomerančů!

Arnošt Pátek v osmdesátých letech, kdy byl hvězdou naší pop-music. Rakovina jej připravila o polovinu obličeje.
Arnošt Pátek v osmdesátých letech, kdy byl hvězdou naší pop-music. Rakovina jej připravila o polovinu obličeje. (Aha! – Václav Nekvapil, Maximum)

PRAHA – Zemřel Arnošt Pátek (†54). Hvězda popmusic osmdesátých let, která skoro šest let bojovala s rakovinou, jež mu vzala pravé oko, nos, část obličeje a krku i polovinu zubů, odešla z tohoto světa opuštěná a v chudobě.

Rakovina mu vzala oko, nos, zuby... Ale nezabila ho
Ležel tam 4 dny
Záhadnou smrt vyšetřuje policie
Dnes pitva

PRAHA – Zemřel Arnošt Pátek (†54). Hvězda pop-music osmdesátých let, která skoro šest let bojovala s rakovinou, jež mu vzala pravé oko, nos, část obličeje a krku i polovinu zubů, odešla z tohoto světa opuštěná a v chudobě. Zatím dokonce ani není jasné, kdy přesně zemřel a co bylo příčinou jeho smrti. „Zítra bude pitva, která určí příčinu smrti. Policie zatím nevyloučila ani cizí zavinění,“ přiznal exkluzivně deníku Aha! Pátkův jediný syn Tomáš (33). Populárního zpěváka totiž našla v neděli mrtvého v jeho bytě jeho sestra Eva.

„Jeho přítelkyně mu volala celý víkend, ale nezvedal mobil, i když mu zvonil. V neděli proto zavolala tátově starší sestře Evě, která se na něj šla podívat. Našla ho ležet na zemi. Prý tam ležel od čtvrtka. Přijela tam policie i lékařka a zítra proběhne pitva, která určí příčinu smrti. Policie zatím nevyloučila ani cizí zavinění. Myslíme si, že ho nezabila rakovina, ale spíše to mohl být hypoglykemický záchvat nebo srdce. Možná, že byla příčinou smrti právě jeho silná cukrovka, asi dostal cukrovkový záchvat, protože ležel na zemi a měl na sobě slupky od pomeranče, jak si chtěl vzít něco sladkého. Ten záchvat byl asi tak silný, že si ani nestačil zavolat pomoc,“ řekl nám včera Pátkův syn z prvního manželství Tomáš. Ten s tátou komunikoval i přes fakt, že jej před lety i s mámou opustil a znovu se oženil. „Občas jsme zašli na pivo, nebo jsem mu telefonoval. Ještě minulé úterý fungoval. Já jsem s ním mluvil týden před smrtí a byl v pohodě. Pravidelně chodil do nemocnice na Karlák na kontroly a jak říkal, jeho zdravotní stav byl beze změn, zkrátka se to nelepšilo, ale ani nezhoršovalo,“ dodává Pátkův syn Tomáš.

Dívka, žil sám pod hranicí chudoby v bytě na Smíchově. Dostával pouze 4200 korun invalidního důchodu, což mu nestačilo ani na nájem. Jediný, kdo se mu mimo jeho dvou sester a syna snažil pomoci, byl jeho bývalý kapelník Petr Hannig. V roce 2007 dokonce vydal dvě cédéčka s Arnoštovými největšími hity a podporoval jej i finančně. „Jsem z té zprávy moc smutný. Arnošt byl geniální muzikant. Lepšího jsem nepoznal. A zemřel stejně jako Mozart v chudobě, protože tihle umělečtí velikáni žijí jen hudbou a nemyslí na zadní kolečka,“ řekl nám včera Petr Hannig, který sám rovněž bojuje s rakovinou – prostaty.

Pohřeb talentovaného hudebníka a zpěváka, který za posledních šest let prošel peklem a zhubl doslova na kost a kůži, by se měl uskutečnit příští týden.

Poslední rozhovor s Arnoštem Pátkem čtěte ZDE!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.