Ein Kessel Gottland! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ein Kessel Gottland!

V podkrovním malířském ateliéru čelil Karel řadě dotazům o vzniku svých děl.
V podkrovním malířském ateliéru čelil Karel řadě dotazům o vzniku svých děl. (Aha!: Marek PÁTEK)

JEVANY – Téměř stovka německých fanoušků Karla Gotta (66) »přepadla« Gottland! Luxusní autobusy je sem totiž svezly coby vítěze soutěže německého deníku Bild, který pro milovníky »zlatého slavíka z Prahy« tuto výpravu společně s Gottovým německým producentem Filipem Albrechtem zorganizoval.

A součástí výhry byl i sám legendární Mistr, který své věrné po muzeu provedl!

V parném odpoledni bylo před Gottlandem narváno k prasknutí. Desítky štěbetajících turistů, německá televize MDR i tisk tu totiž čekali na Karla Gotta, který tu měl osobně provést vítěze soutěže německého deníku Bild svým svatostánkem. Mezi přítomnými dámami je nálada rovnající se radostnému očekávání před štědrým večerem. A už přijíždí Mistr!

Exkurze začíná s krátkým zpožděním, protože kolem umělce se okamžitě spontánně nahrnuli jeho příznivci, kteří mu dokonce sborově zazpívali jeden z jeho německých hitů. I poté prohlídka pokračuje pomalu, protože prakticky každý chce být blízko Karla a tím vzniká tlačenice. Přesto vše zdárně odsýpá. Karel Gott bezchybnou němčinou provádí své hosty z patra do patra, v kuchyni prozrazuje své oblíbené recepty a v podkrovním ateliéru vysvětluje okolnosti vzniku jednotlivých maleb.

Po hodině a půl německá skupina končí v síni slávy a v obchodu se suvenýry. Tady čeká Karla prakticky nejnáročnější část výpravy a neúnavně rozdává své podpisy na vše, co je tu k mání. Plakáty, vína, knihy, CD, DVD, vizitky. Teprve poté spokojení Němci nastupují do autobusů a se sborovým »Tchuss« odjíždějí. Unavený ale veselý Mistr si může jít v klidu dát na terasu kávu...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.