Miroslav Moravec (†70): Zemřel chudý... Majetek mu vyhodili na skládku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Miroslav Moravec (†70): Zemřel chudý... Majetek mu vyhodili na skládku!

 (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Jeho hlas patřil k nejznámějším v republice a člověk by řekl, že se musel topit v penězích. Přesto tuto neděli podlehl po tříměsíčním boji rakovině nemajetný a jen s nejnutnějšími osobními potřebami.


Dědictví v trapu!

.. Všechen majetek, který »král českého dabingu« Miroslav Moravec (†70) za svého života nashromáždil, totiž skončil na skládce! Kdo mu ho tam vyhodil? A komu připadne zbytek skromného dědictví?

Cesta poměrně dobře si žijícího herce k relativní chudobě začala společně s jeho zdravotními lapáliemi – v březnu roku 2006, kdy ho porazil couvající taxík. „Zhruba dvacet měsíců Mirek strávil v nemocnici, musel podstoupit operaci kyčle, pak její reoperaci a dlouhou rehabilitaci,“ vypráví Moravcův blízký kamarád. Během nemoci Moravec nejenže nemohl pracovat a utekl mu velký zisk, ale navíc poněkud lehkovážně přistupoval i k placení nájemného ve své »trucovně« na Andělu na pražském Smíchově.

Kliknutím zvětšete„Mirek sice žil v bytě na Žižkově, kde vyrostl, se svou maminkou a který po její smrti připadl rodině, ale měl pronajatou i svou trucovnu na Smíchově. Tam přespával, studoval role, utíkal před stresem a někdy i »trucoval«, ale jinak tam nežil. Tam si přestěhoval většinu věcí i cennějšího majetku. Bohužel, s majitelem domu začaly velké problémy, které eskalovaly zhruba před rokem,“ říká Moravcův kamarád. „Mirek majiteli po dobu své nemoci neplatil nájem, protože měl pocit, že mu ten pán neoprávněně zabavil nějaké věci, a majitel proto nechal byt během jeho pobytu v nemocnici otevřít exekutorem. Kliknutím zvětšeteSamozřejmě ten byt nevypadal vábně, po téměř dvou letech opuštěnosti. Všechny cennější věci včetně drahých obrazů ještě během Mirkovy hospitalizace majitel prodal a zbytek po vyklizení bytu skončil někde na skládce. Ještě ve dnech před svým koncem Mirek v jasnějších chvilkách řešil, jak získat zpět alespoň ty obrazy a chtěl psát právníkovi,“ krčí rameny kamarád.

To, co Moravcovi zbylo, zůstalo na Žižkově, kde herec dožíval, pokud nebyl v nemocnici, nebo mezi jeho osobními potřebami v nemocnici v pražském Motole, kde zemřel. Komu to připadne? Kliknutím zvětšeteZřejmě Moravcově rodině, herec měl syna, dvě sestry a synovce. „Rozhodně si nemyslím, že by připadl Jiřímu Zbořilovi, který v médiích vystupuje jako jeho přítel. Jiří Zbořil byl určitě Mirkovým dobrým kamarádem, stejně jako asi deset dalších blízkých přátel. Co se týče opravdu blízkého člověka, tak jak by média ráda označila Mirkův případný milostný vztah, tak Mirek zemřel sám...“ dodává Moravcův kamarád.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.