Rock for People: Nepřetržitá pařba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rock for People: Nepřetržitá pařba!

Gába al Dhábba je rockerka tělem i duší, což dokázala i na festivalu.
Gába al Dhábba je rockerka tělem i duší, což dokázala i na festivalu. (: Hana KALACHOVÁ)

ČESKÝ BROD – Letošní festival Rock for People proběhl ve velkém stylu. Na čtyřech scénách to rozbalily hvězdy české hudební scény, dorazila i světová špička.

Letošní festival Rock for People proběhl ve velkém stylu. Na čtyřech scénách to rozbalily hvězdy české hudební scény, dorazila i světová špička. Festival tak přilákal nejvíc diváků ve své historii, podle posledních informací jich přijelo bezmála dvacet tisíc!

Už jedna ze zahajovacích kapel způsobila obrovský poprask. Pod neznámým názvem L´Libjekovid se totiž skrývali kluci z kapely Divokej Bill, kteří to na pódiu pořádně rozjeli. „Chtěli jsme si zavzpomínat na doby, kdy jsme hráli odpoledne a chodilo na nás padesát lidí. Na malých scénách jsme začínali, a není důvod zpychnout,“ říká skromně frontman kapely Vašek Bláha. Billové však festival také uzavírali, natáčeli nové DVD a patřili k největším tahákům.

Zářila také Aneta Langerová, která si na festival dovezla prakticky celou rodinu a prozradila, že chystá nové CD, Ghába al Dhábba, Wohnout, Ready Kirken a desítky dalších. Asi největší hvězdou však byl Manu Chao, kterého si už první den festivalu přišlo poslechnout více než osmnáct tisíc lidí. „Tolik návštěvníků tu nikdy nebylo,“ přiznal hlavní pořadatel Michal Thomas. Velkým tahákem pro návštěvníky byla i americká partička Fun Lovin´ Criminals, netradiční spojení G point Hunters Romana Holého, Matěje Rupperta s Tonyou Graves či legendární Tři sestry. Oslnil i herec Jiří Schmitzer se svou kytarou, slovenská skupina Horkýže Slíže, Čechomor či Mňága a Žďorp. Program byl tak nabitý, že se některá vystoupení nedala stíhat. Krky návštěvníků protekly hektolitry piva a jiného alkoholu, pařilo se prakticky nepřetržitě. Rock for People se tak zařadil mezi festivalovou špičku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.