»Herec« Jindřich exkluzivně pro Aha! Nejsem žádný tyran! Všechno bylo jinak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

»Herec« Jindřich exkluzivně pro Aha! Nejsem žádný tyran! Všechno bylo jinak...

„Ta reality show ze mě udělala despotického tyrana,“ říká Jindřich Růžička.
„Ta reality show ze mě udělala despotického tyrana,“ říká Jindřich Růžička. (Aha! – Alexandr Malachovský, TV Prima)

PRAHA – Tyrana Jindřicha (37), který byl v posledním dílu novácké reality show Výměna manželek, by jistě žádná žena doma mít nechtěla.


Televizní rodina Růžičkových: Muž hrál hlavní roli na Nově, manželka na ČT1 a babička na Primě

Pouštěl hrůzu na děti, řval, nadával, nechal se obskakovat a v domácnosti nikdy nic nedělal. Jasná ukázka hulváta. Jenže všechno bylo zřejmě jinak. Jindřich se totiž nezúčastnil televizní reality show poprvé, podobně dramaticky vystupoval už v pořadu Chůva v akci.

Jindřich Růžička se tomu, že by ve Výměně manželek vše jen sehrál, brání. „Nova to totálně zkomolila. Sestříhali si to, jak chtěli, a není to objektivní. Manželka na to koukala taky jako blázen. Co tam ze mě udělali za šílence,“ říká nepřítel divaček číslo jedna. Ale po chvíli rozhovoru sám přiznává: „Na rovinu. Jsem nervák. Někdy to řeším ukvapeně. Ale když Katka vezme dceru někam na diskotéku a přijdou ve čtyři ráno vožralý jako prasata, tak to by řval každej.“

Cholerické vlastnosti svého zetě potvrzuje i babička Ivana: „Zeť je nerv. Ale netříská do ničeho, jak to tam ukazovali. Jen řeší některé věci impulsivně a nerozvažuje nad nimi. Já jsem pro jiný přístup, pro domluvu a vysvětlování,“ říká šedovlasá žena. Chování hlavy rodiny, která žije v pražské Hostivaři, zvedlo z křesla nejednoho diváka. Jenže zhruba v polovině pořadu se stalo něco neuvěřitelného, z hulváta se jako mávnutím kouzelného proutku stal absolutní mílius. „Já i normálně sem tam vařím a často jsem s dětmi sám, tak se o ně starám. Prostě ty záběry, který byly hnusný, Kliknutím zvětšetedali na začátek, a ty hezký na konec. Proto to tak vyznělo,“ říká Jindřich.

Kde je tedy pravda? Byla to jen jedna velká hra? A čí? Televizního štábu, nebo rodiny Růžičkových? „Všechno to iniciovala manželka. Jednou jsem přišel domu a seděl tu takhle štáb a ona mi oznámila, že jdeme do Výměny manželek,“ přiznává Růžička.

Už před třemi lety hráli Růžičkovi v pořadu Primy Chůva v akci, kde si hlavní roli zahrála pro změnu babička Ivana.

A aby se všichni spravedlivě vystřídali, tak maminka Michaela (37) zase účinkovala na ČT1 v Poště pro tebe, jejímž prostřednictvím si nechala najít bratra, kterého neviděla od svého narození. „Ano, byla jsem i v Poště pro tebe. Bylo to v květnu 2006,“ říká Míša Růžičková.

Natáčení z léta loňského roku tak bylo prozatím posledním vystoupením této mediální rodiny. Jsou televizní kamery jejich rodinným koníčkem, nebo způsobem obživy? „Těch padesát tisíc nás vážně nevytrhne, problémy se táhnou pořád dál. Ale dalšímu natáčení se nebráníme. Kamer už se nebojíme, takže nikdy neříkej nikdy,“ vzkazuje televizním producentům zázračně proměněný otec despota.

Hlášky Jindřicha Růžičky z Výměny manželek:

Při jídle řve na svoji dvouletou dcerku, která se pocintala:
„Moniko, ty dobytku!“
„Šup, šup! A neřvi!“
„Moniko, ty si rozmazlenej fracek!“
(Holčička se pak počurá strachy...)

Komentuje, jak to u nich doma funguje:
„Normálně přijdu z práce, sednu si, dám si cigárko a pustím si telku.“
„To nejde, aby chlap chodil do práce a dřel, a pak ještě makal doma.“
„Ženská by se měla postarat o děti i o chlapa!“
„Proč bych já měl doma dělat věci, které má dělat ženská?!“

Na synka, který přinesl špatné známky ze školy:
„Ještě jedno slovo a dostaneš dělo!“
„Tak blbej jsem ve škole nebyl ani já!“ (Dává dítěti pohlavek.)

Když nemohl najít kraťasy a chtěl, aby mu je našla babička:
„Já měl takových kraťasů a nemůžu najít ani jedny...“
„Slyšíš?!! Co ti říkám?“
„Tak lítej, jezdi, ne?! Když ti to říkám!“

Přetvařovali se už dřív!

PRAHA (daz) – Rodina Růžičkova se v televizi mihla už dvakrát. Před jejich nedělním »divadelním představením« pro Výměnu manželek se objevila také v již zrušeném »primáckém« pořadu Chůva v akci, kam se přihlásili kvůli chování svých čtyř dětí k babičce. Televizní chůva Eva Popelková dnes říká: „Zpětně jim už vůbec nevěřím, že to byla pravda!“
„Tehdy tam byly velké problémy s chováním dětí k babičce. Neměly k ní úctu. Rodiče byli víceméně bezproblémoví. Když jsem ale v neděli viděla Výměnu manželek, uvědomila jsem si, že to na mě asi možná taky všechno jenom zahráli,“ děsí se té představy v civilu ředitelka jedné pražské mateřské školy. „Otec je pro kameru schopný předvést asi úplně všechno, ale dodnes jsem v kontaktu s babičkou, pomáhala jsem například rodině umístit jedno z dětí do školky, a tak vím, že s otcem to v rodině opravdu není úplně v pořádku. Všechno asi nebyla jen přetvářka,“ krčí rameny sympatická televizní chůva.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.