Český lev: Tohle vám v televizi neukázali - Polívkovi se pohádali! Moc mluvíš, táto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Český lev: Tohle vám v televizi neukázali - Polívkovi se pohádali! Moc mluvíš, táto!

Těsně před přenosem si Bolek s dcerou Annou vjeli do vlasů...
Těsně před přenosem si Bolek s dcerou Annou vjeli do vlasů... (Aha! – David Kundrát, ČTK, archiv ČFTA a VAC)

PRAHA – Na propagačních fotografiích k Českému lvu 2008 se na sebe Bolek Polívka (59) s dcerou Annou (29) usmívají. Těsně před včerejším slavnostním vyhlašováním filmových cen to ovšem vypadalo jinak! Oba hlavní průvodci přímého přenosu, který z pražské Lucerny zajišťovala Česká televize, se totiž v zákulisí pohádali!


„Táto, ty pořád mluvíš a mluvíš, a já se skoro nedostanu ke slovu. To bude trapas,“ zlobila se Anna Polívková. Na to se Bolek odvrátil a naštvaně odešel. Jakmile ale začala hodina H – přímý přenos začal včera po dvacáté hodině, nasadili oba hlavní moderátoři opět úsměvy a jako správní profesionálové na sobě nedali roztržku znát.

Slavnostní večer filmových cen nezačal vůbec dobře. Pořadatelé zjevně nezvládli organizaci, a tak ještě pět minut před začátkem přenosu se před jediným otevřeným vchodem do Lucerny tísnily davy návštěvníků. Na Českém lvu samozřejmě nemohly chybět celebrity. Těsně před začátkem přišli Karel Roden s Janou Krausovou. Kliknutím zvětšeteZačátek přenosu naopak nestihla manželka Juraje Jakubiska Deana Horváthová. Kliknutím zvětšeteTu dokonce doprovázela ochranka.

Znáte je?
Největší trapasy Českých lvů

PRAHA (ned) – Každou větší akci, a tedy i předávání filmových cen Český lev, provázejí trapasy. Nedělní Aha! pro vás připravilo malý test! Poznáte, které trapasy se na »lvech« skutečně staly a které jsme si vymysleli?

Kliknutím zvětšete1. Před letošním udílením se o skandál postaral režisér a scenárista filmu Karamazovi Petr Zelenka (41). Podle mnohých je jeho nominace na cenu za nejlepší scénář výsměch, protože skutečnými scenáristy jsou autor předlohy, spisovatel F. M. Dostojevskij, a také Evald Schorm, režisér divadelního představení, podle něhož je film natočen. Akademie ovšem rozhodla, že Zelenka se o cenu ucházet může.
Pravda, nebo lež?

Kliknutím zvětšete2. Tradiční spory se odehrávaly na závěrečné párty. Petr Vachler (43), organizátor soutěže, se totiž všem hostům až do letošního ročníku snažil vnutit svůj vegetariánský životní styl a mezi pohoštěním jste tak nenarazili na kousek masa. Petr Čtvrtníček (v kroužku) to vyřešil po svém. Nosil si v kapse klobásy.
Pravda, nebo lež?

3. Herečka Aňa Geislerová (32) přišla před rokem na předávání s novým miláčkem, labradorem Aničkou. Hladová fenka si ale před toaletami počkala na Petra Čtvrtníčka a bez okolků zaútočila na jeho kapsu plnou klobás. Čtvrtníček skončil s prokousnutými kalhotami.
Kliknutím zvětšete Pravda, nebo lež?

4. Jako popleta se při předávání Českých lvů 2007 ukázal Jan Budař (31). Nejdříve ho ochranka málem nepustila do Lucerny, protože přišel v džínách. Pak se zasekl na záchodě zrovna ve chvíli, kdy byla vyhlašována kategorie, ve které byl nominován, a nakonec i sošku získal.
Pravda, nebo lež?

Kliknutím zvětšete5. Po předávání Českých lvů v březnu 2004 se pěkně ztrapnil herec Jiří Langmajer (42). Na párty se totiž pořádně nalil a cestou vyprázdnil močový měchýř přímo uprostřed Václavského náměstí. Nachytali ho při tom fotografové.
Pravda, nebo lež?

6. Organizátoři přímého televizního přenosu si vystřihli nebetyčnou ostudu v roce 2002. Pomíchali totiž záznamy a na začátku přenosu pustili místo znělky Českého lva úvod soutěže Miss ČR. Její tehdejší prezident Miloš Zapletal (na snímku) na protest opustil sál.
Pravda, nebo lež?

ŘEŠENÍ: 1. Pravda 2. Pravda 3. Lež 4. Pravda 5. Pravda 6. Lež

Výsledky ankety Český lev 2008

Ženský nejlepší výkon v hlavní roli:
Zuzana Bydžovská (Venkovský učitel)

Mužský nejlepší výkon v hlavní roli:
Karel Roden (Hlídač č. 47)

Ženský nejlepší výkon ve vedlejší roli:
Lenka Termerová (Děti noci)

Mužský nejlepší výkon ve vedlejší roli:
Vladimír Dlouhý (Hlídač č. 47)

Divácky nejúspěšnější film:
Bathory (Juraj Jakubisko a Deana Horváthová)

Nejlepší režie:
Petr Zelenka (Karamazovi)

Nejlepší film:
Karamazovi


Další zprávy, zajímavosti, skandály a pikantní fotografie z letošního Českéholva čtětev zítřejším deníku Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.