Nevidomí »koukali« na Bartošku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nevidomí »koukali« na Bartošku

Očima nevidomých dětí jsou ruce, a tak si na Jiřího Bartošku každé dítě chtělo sáhnout a »podívat« se tak na něj.
Očima nevidomých dětí jsou ruce, a tak si na Jiřího Bartošku každé dítě chtělo sáhnout a »podívat« se tak na něj. (Aha!: Petr NOVOTNÝ)

KARLOVY VARY – „Pomáhat mě baví, doufám, že to bude inspirovat další lidi,“ řekla první česká SuperStar Aneta Langerová (19), která vystoupila na karlovarském Divadelním náměstí na charitativním koncertu pro Nadaci Světluška.

A všechny nevidomé děti si chtěly sáhnout nejen na Anetu, ale i na prezidenta festivalu Jiřího Bartošku, protože nevidomí »vidí« hmatem.

Aneta také motivovala lidi ke koupi nadačních předmětů. Stovky lidí si na místě zakoupily náramky, hrníčky a trička, jejichž výtěžek šel právě na Nadaci Světluška. Na pódiu se Aneta střídala s nevidomými dětmi ze školy Jaroslava Ježka, které zazpívaly lidové písničky. Když Langerová zpívala své známé hity jako Vodu živou nebo Hříšná těla, křídla motýlí, tak už s ní zpívalo celé náměstí, jež ji poté odměnilo bouřlivým potleskem. Zpěvačka skromně poděkovala a odešla se bavit za dětmi, které ji chtěly držet za ruku. Prezident festivalu Jiří Bartoška byl v obležení nevidomých dětí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.