Šéfkuchař Primy: Babica je břídil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šéfkuchař Primy: Babica je břídil!

Zdeněk Pohlreich a Jiří Babica (v kroužku)
Zdeněk Pohlreich a Jiří Babica (v kroužku)

PRAHA – „Podle mě není v pořádku, když prodavač lyží učí lidi vařit,“ prohlásil Zdeněk Pohlreich, nová hvězda »primáckého« pořadu Ano, šéfe!

„Podle mě není v pořádku, když prodavač lyží učí lidi vařit,“ prohlásil Zdeněk Pohlreich, nová hvězda »primáckého« pořadu Ano, šéfe!

Babica skutečně vlastní půjčovnu lyží. Diváci jeho kulinářské relace o tom, jak uvařit světová jídla z českých ingrediencí, se rozdělili na dva tábory – jedna část, zejména ta ženská, jej doslova hltá. Druhá,
převážně ta odbornější (redaktoři kulinářských časopisů, renomovaní kuchaři), jej naopak nesnáší. Nadávají mu a řada z nich ho vystavuje posměchu. „To jenom dokazuje, jakou mají média sílu, lidí se budou koukat na cokoli,“ dodává Pohlreich, za nímž stojí sedmatřicetiletá praxe v oboru. Je šéfkuchař pražského Café Imperiál a zároveň majitel restaurantu Divinis. „Nikdy jsem Babicův pořad neviděl,“ dodává naštvaně.

Pořad Ano, šéfe!, bude mít na Primě premiéru 5. března ve 21.20 hodin. Ale i šéfkuchař Pohlreich má obavy, aby ustál případnou kritiku a dopředu se na ni připravuje. „Budou si o mně lidi myslet, že jsem nafoukaný hovado,“ směje se. „Možná jsem si tak trošku zadělal na problém, naše restaurace teď budou pod větším tlakem,“ dodává a tisková mluvčí Primy Jana Kocová se přidává: „Klademe si nemalý cíl – pozdvihneme úroveň české gastronomie a úmyslně jsme vsadili na tak silného a pro někoho možná i kontroverzního člověka,“ chválí Pohlreicha.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.