Aneta je Potmě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Aneta je Potmě!

Kavárnu Potmě otevřela Aneta Langerová za asistence Jiřího Bartošky.
Kavárnu Potmě otevřela Aneta Langerová za asistence Jiřího Bartošky. (: Petr NOVOTNÝ)

KARLOVY VARY – První kavárnu Potmě otevřela v lázeňském městě SuperStar Aneta Langerová (19). Aneta je totiž patronkou Nadace Světluška, která pomáhá nevidomým lidem.

První kavárnu Potmě otevřela v lázeňském městě SuperStar Aneta Langerová (19). Aneta je totiž patronkou Nadace Světluška, která pomáhá nevidomým lidem.

A v kavárně Potmě je tma a obsluhují tam nevidomí. „Snažím se k těm lidem přistupovat tak, jako by viděli, protože si myslím, že to je pro ně lehčí,“ řekla Aneta, která speciální kavárnu Potmě otevřela za přispění prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. Ten byl ovšem pořádně nervózní, protože se v kavárně nesmělo kouřit a Bartoška jako velký kuřák trpěl. Hned, jak z kavárny odešel, chtěl si zapálit, a protože neměl čím přestřihnout pásku, tak vtipkoval, že ji propálí cigaretou. Nakonec ji ale rozvázal. „Je to takový divný pocit, být tam potmě. Jako bych měl dostat pár facek,“ přiznal se Bartoška. Kavárna bude otevřena do konce festivalu a pak se vydá na cestu po republice. Aneta dnes v podvečer zazpívá v Karlových Varech na charitativním koncertu, jehož výtěžek věnuje právě Nadaci Světluška.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.