Zpěvák Pavel Novák (†64): Měl dvě poslední přání... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpěvák Pavel Novák (†64): Měl dvě poslední přání...

Začátkem 90. let vystupoval se syny, dcerou a jejím mužem.
Začátkem 90. let vystupoval se syny, dcerou a jejím mužem. (: ara)

PŘEROV – Legendární zpěvák Pavel Novák (†64), který zemřel ve středu v poledne po osmiletém boji s rakovinou prostaty, měl poslední přání. Přál si zemřít doma obklopený svými nejbližšími.

„V pondělí jsme jej odvezli z olomoucké onkologie domů a dva dny byl s námi. Komunikoval, rozloučil se s vnoučaty a když se jeho stav prudce zhoršil a přestal vnímat, odvezli jsme jej ve středu dopoledne do přerovské nemocnice, kde po necelých dvou hodinách zemřel. Když umíral, byl jsem u něj na pokoji já s manželkou, sestra, bratr a maminka, tedy jeho žena,“ prozradil deníku Aha! Pavel Novák junior s tím, že tátovo poslední přání bylo splněno.

A Novákovi synové Pavel a Tomáš chtějí splnit i druhé tátovo přání – pokračovat v jeho práci. „Rozhodně nenecháme umřít tátův odkaz čtyřicetileté práce pro dospělé i děti. Chceme dál bavit děti a lidi, kteří jej měli rádi,“ říká Pavel Novák mladší.

Kliknutím zvětšete„Odešel jsi, ale kus Tebe tady stále zůstává. Krásné písničky a fantastické scénáře. Slíbil jsem Ti před Tvým odchodem, že je nenechám odejít společně s Tebou. Jen čas ukáže, zda jsem svůj slib schopen dodržet. Vím, že nás budeš tam seshora bedlivě kontrolovat. Kdyby se Ti něco nelíbilo, klidně mi dej znamení. Budu Ti naslouchat,“ píše na internetových stránkách Pavla Nováka jeho syn Pavel junior.

Diář Pavla Nováka pro letošní rok je málem až do prosince plný. Většinou má tři dětská představení dopoledne a večer koncert pro dospělé. „Zatím jsme zrušili všechny večerní koncerty, ale pořady pro děti pojedou dál podle tátových scénářů. S Tátou a kapelou je už několik let jezdil i bratr Tomáš, který kvůli nim odešel ze skupiny Support Lesbiens a dál bude v práci pro děti pokračovat. Plesy a koncerty pro dospělé, pokud bude zájem pořadatelů, budu s nimi jezdit já a zpívat všechny tátovy hity jako Pihovatá dívka, Vyznání, Nádherná či Malinká,“ řekl nám Pavel Novák ml. s tím, že jako vzpomínka na tátu vyjde příští měsíc čtyřalbum jeho dětských písniček a trojalbum s namluvenými pohádkami. Rovněž chtějí vydat i sedmou knížku, kterou dopisoval v nemocnici.

Poslední rozloučení s Pavlem Novákem se uskuteční ve středu 18. února v Mětském domě v Přerově. Od 15 hodin proběhne za účasti římskokatolického faráře pro rodinu a blízké přátele, kteří dostanou pozvánky a od 16 hodin se bude moct s legendárním zpěvákem rozloučit veřejnost. Zpopelněné ostatky Pavla Nováka budou uloženy do rodinného hrobu v Přerově.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.