Pěvecká legenda Pavel Novák (†64) - Zabila ho rakovina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pěvecká legenda Pavel Novák (†64) - Zabila ho rakovina!

Fotografie
Fotografie (internal)

PŘEROV – Včera v poledne zemřel zpěvák, skladatel a spisovatel Pavel Novák (†64). Po osmi letech boje s rakovinou prostaty zemřel v přerovské nemocnici, kam byl včera dopoledne převezen.

Včera v poledne zemřel zpěvák, skladatel a spisovatel Pavel Novák (†64). Po osmi letech boje s rakovinou prostaty zemřel v přerovské nemocnici, kam byl včera dopoledne převezen. „Táta se léčil na onkologii v Olomouci, ale protože už to nemohl vydržet a cítil, že se blíží konec, poprosil nás, abychom ho vzali domů. Dva dny jsme jej měli doma v Přerově. Potřeboval už neustálou péči, tak jsem s ním byl celou noc. Byl při vědomí, ale v pět hodin ráno upadl do stavu, kdy už přestal vnímat okolí,“ řekl Aha! Novákův syn Pavel Novák ml.

Rodina se nakonec rozhodla zpěváka, který s rakovinou bojoval osm let, převézt do přerovské nemocnice. „Ráno, respektive dopoledne, byl pan Novák hospitalizován na našem interním oddělení, kde po dvou hodinách nemoci podlehl,“ řekl nám tiskový mluvčí nemocnice Tomáš Želazko. „Byl jsem poslední, kdo mohl s tátou mluvit, i když už špatně mluvil a komunikoval,“ přiznává Pavel Novák ml. s tím, že rakovina prostaty metastázovala do kostí a do mozku. „V podstatě zemřel na celkové vysílení organismu, který už neunesl tu obrovskou zátěž,“ přiznává.

Dívčí idol sedmdesátých a osmdesátých let Pavel Novák, který nazpíval hity jako Pihovatá dívka, Vyznání, Nádherná či Malinká, bojoval s rakovinou od roku 2000. Využíval klasickou medicínu i léčitelské schopnosti Jiřího Vojáčka z Kopřivnice. Absolvoval na šedesát chemoterapií, a přesto stále koncertoval nejen pro dospělé, ale i pro děti. Napsal i několik knih. „Ještě v nemocnici dopsal Pohádkové příběhy, což má být trojalbum, které namluvíme a vydáme na jeho památku. Měl rozepsané i dvě knížky, ale zatím nevím, v jakém jsou stadiu,“ dodal Pavel Novák ml., s tím, že poslední rozloučení s pěveckou legendou bude církevní a veřejné. Pavel Novák měl dceru a dva syny, loni onemocněla rakovinou i jeho manželka Olga.

„Je mi to moc líto. Pavel byl fajn chlap a s rakovinou bojoval dlouho a statečně,“ řekla nám včera zpěvačka Heidi Janků, která právě v kapele Pavla Nováka zahájila před lety svou pěveckou kariéru.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.