Lucie pro Aha! Proč jsem hajlovala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lucie pro Aha! Proč jsem hajlovala!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Do redakce Aha! dorazila poštou šokující fotografie, na které se mnohonásobná Česká slavice Lucie Bílá (42) ochotně nechala zachytit při hajlování. A nejde o dvojnici!

„Ano, na fotce jsem opravdu já,“ přiznala zprvu velmi neochotně s tím, že fotografie, na které populární zpěvačka zdraví po vzoru pohlavárů Třetí říše, má mnohem komplikovanější historii...

Fotografie se zdá být stará minimálně deset let. Pravice Lucie zdvižená strmě vzhůru, zuřivý pohled dává tušit zapálení pro věc. Po boku Bílé stojí v té době největší idol hnutí skinheads Daniel Landa (40)…

Co přimělo Lucii, aby takto uctila Hitlera – jednoho z nejhorších tyranů všech dob? „Doufám, že si děláte srandu. Jsem v branži dvacet let, za tu dobu mne snad znáte. Mám jasné politické myšlení a sociální cítění silnější než cokoli v sobě jiného,“ začala zostra Bílá.

Pak se ale poznala. „Jde o divadelní zkoušku s Danielem Landou. V divadle se hraje o všem, i o takových zrůdnostech,“ potvrdila Lucie, ale už nechtěla říci, o jakou hru šlo. „Není to důležité, protože na jeviště se nic podobného nedostalo,“ mlžila a místo odpovědi na otázku si pouze povzdechla: „Nechápu motivaci toho, kdo vám podobný nesmysl poskytl. Žijeme v divné době!“

S Landou se na prknech, která znamenají svět, objevila v Draculovi i Krysaři a podle svých slov si ho moc váží. A to přesto, jakou pověst holohlavý umělec má. S hercem Davidem Matáskem před revolucí založil kapelu Orlík a jejich rasistické texty šokovaly národ. Ostatně, název jeho jedné písně by se k hajlující fotce s Lucií hodil dokonale: Bílá liga! Landa se od své minulosti distancoval, mnozí mu ji ale dodnes vyčítají.

I kdyby se však nakonec prokázalo, že snímek nevznikl při divadelní zkoušce, jak tvrdí Lucie, zpěvákům nic nehrozí. Za hajlování je sice šest až osm let vězení, trestný čin by však byl dávno promlčen.

Aha! už loni přineslo fotografii poloviční židovky Venduly Svobodové v uniformě válečného Wehrmachtu se zakázanou říšskou orlicí na prsou. Situace byla o to pikantnější, že vdova po Karlu Svobodovi vede nadaci Kapka naděje pomáhající nemocným dětem.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.