Módní přehlídka století - Jitka Čvančarová: Jsem jako Adina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Módní přehlídka století - Jitka Čvančarová: Jsem jako Adina!

Jitka Čvančarová
Jitka Čvančarová (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Jak pohodlné byly šaty, které oblékala slavná prvorepubliková herečka Adina Mandlová? A jak slušivý byl klobouk, který zkrášloval hlavu další hvězdy Natašy Gollové? Dokonalý návrat do minulosti v úterý prožily známé české herečky a modelky!

Jak pohodlné byly šaty, které oblékala slavná prvorepubliková herečka Adina Mandlová? A jak slušivý byl klobouk, který zkrášloval hlavu další hvězdy Natašy Gollové? Dokonalý návrat do minulosti v úterý prožily známé české herečky a modelky! V Národním domě na pražském náměstí Míru si u příležitosti unikátní charitativní módní přehlídky vyzkoušely oblečení, které za první republiky patřilo významným osobnostem nebo se v té době nosilo.

Jitka Čvančarová (30), herečka

Oblečení:
Jitka byla hvězdou večera – a není se co divit. Měla na sobě totiž šaty po nejznámější herečce 30. let minulého století Adiny Mandlové.

Jak by asi žila ve 30. letech:
Nikdo by Jitce nepřál osud Adiny Mandlové. Z úspěšné herečky se kvůli jednomu filmu natočenému pro Němce a románku s Josephem Goebbelsem stala nežádoucí hvězda. Přišla o všechny nabídky a odstěhovala se do Anglie. Nakonec zemřela na rakovinu.

Mahulena Bočanová (41), herečka

Oblečení:
Měla na sobě šaty z 30. let dvacátého století. Šaty pocházejí z rodiny bohatého pražského bankéře.

Jak by asi žila ve 30. letech:
Jako slavná herečka by se mohla Mahulena setkat s prezidentem Tomášem Garriguem Masarykem, který měl slabost pro krásné ženy. A v taneční soutěži by nejspíš tančila s Oldřichem Novým.

Lucie Výborná (39), moderátorka

Oblečení:
Měla na sobě závodnickou kombinézu slavného architekta Edvarda Rechziegela z 30. let dvacátého století.

Jak by asi žila ve 30. letech:
Jako moderátorka by se musela naučit německy. Jinak by přišla o práci.

Monika Židková (31), Miss ČR 1995

Oblečení:
Tento model pochází z roku 1918. Šaty mají »vyklápěcí« kalhotky, které si rozepínají jen na dva knoflíky.

Jak by asi žila ve 20. letech:
Soutěže o tituly miss se tehdy nepořádaly. Pokud by měla štěstí, nejspíš by se vdala za bohatého továrníka a měla s ním spoustu dětí.

Nikol Štíbrová (22), herečka

Oblečení:
Nikol byla oblečena ve stylu 30. let dvacátého století. Zajimavé je, že klobouk, který zdobí její hlavu, patřil herečce Nataše Gollové (†66).

Jak by asi žila ve 30. letech:
Jako krásné blondýně by jí hrozilo jediné: na konci třicátých let by se do ní zamiloval německý důstojník a přestěhoval si ji do Berlína, kde by hrála v německých filmech...

Michaela Dolinová (44), herečka

Oblečení:
Šaty, které měla na sobě, rovněž pocházejí z 30. let dvacátého století. Nejsou ničím zvláštní a neměl je na sobě nikdo slavný.

Co by jí hrozilo:
Pokud by podváděla svého manžela, jak to udělala nedávno tomu svému, hrozila by jí veřejná ostuda a nikdy by se již nevdala. V té době by si pořádně rozmyslela, jestli jí kvůli vášni stojí za to zničit dvě rodiny.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.